Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Inom forskargruppen för Stamcellsmetabolism bedrivs forskning inom hematologi, med specifikt fokus på hematopoietisk stamcellbiologi och erytropoies. I detta specifika projekt syftar vi till att upprätta en effektiv metod som kan inducera mognad av immortaliserade humana erytroidcellinjer, vilket gör att dessa typer av celler kan bli en framtida källa för röda blodkroppar för transfusionsterapier. Vi kommer att använda avancerade avbildningstekniker, flödescytometri och komplext cellodlingssystem, liksom standardmolekylärbiologiska analyser för att uppnå målet. Gruppen leds av forskargruppschefen Kenichi Miharada. Stamcellsmetabolism-labbet är en del av Lunds Stamcellscenter, ett internationellt rankat forskningscenter, samt StemTherapy-programmet. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi en god arbetsmiljö med högt i tak och omtanke om varandra. Vi är engagerade i jämställdhetsarbete och arbetar utifrån att olikheter berikar vår verksamhet.

Vi söker nu en motiverad forskningsingenjör att bedriva forskningen i våra pågående projekt. Anställningen är en heltidstjänst, tidsbegränsad till 3 månader, med start den 1 mars 2021 eller enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter

Som forskningsingenjör inom forskargruppen för Stamcellsmetabolism kommer du att vara involverad i pågående forskning i labbet som syftar till att testa utvald kemisk förening i vårt ursprungliga differentieringsprotokoll. Effektiviteten av mognad och kvalitet hos de genererade cellerna kommer att bedömas både vid cellulära och molekylära nivåer med användning av Cellomics Arrayscan, flödescytometri, kvantitativ RT-PCR, western blotting. Vidare förväntas forskningsingenjören fastställa analyser för att mäta föreningens bioaktivitet och bedöma cell- / genotoxicitet. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs:

  • Masterexamen i medicinsk biologi och/eller molekylär biologi
  • En stark bakgrund inom cellbiologi och molekylärbiologi, särskilt erytropoies och karakterisering av erytroidceller.
  • Kunskap om hematopoiesis och erythropoiesis.
  • Dokumenterad förmåga att självständigt odla celler.
  • Färdighet i de vanligaste molekylärbiologiska teknologierna.
  • Erfarenhet av att hantera och utföra experiment på möss.
  • Dokumenterad förmåga att självständigt analysera celler med hjälp av flödescytometri.
  • Erfarenhet från arbete med blodceller och deras utveckling.
  • Utmärkta muntliga och skriftliga kommunikationsförmågor på engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kommer att utföras i mycket nära samarbete med övriga gruppmedlemmar och god samarbetsförmåga är därför ett krav. 

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet från arbete med bioinformatiska metoder och statistik.

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-05-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-03-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/209
Kontakt
  • Kenichi Miharada, +46462220592
  • Emelie Falck, 046-2220000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-01-27
Sista ansökningsdag 2021-02-10

Tillbaka till lediga jobb