Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen för Epidemiologi vid avdelningen för arbets- och miljömedicin inom Medicinska fakulteten bedriver forskning om hur vår hälsa påverkas av faktorer i den yttre miljön. Vår forskning kombinerar datainsamling i fält med data från nationella befolkningsregister. Ett särskilt fokusområde är hälsoeffekter av tatueringar och forskargruppen ligger i framkant inom området.
Forskargruppen leds av docent Christel Nielsen och inkluderar ytterligare 6 medarbetare. Gruppen är internationell och omfattar medarbetare inom forskning och forskningsadministration.
Vi söker nu en driven posdoktor inom miljöepidemiologi som kan förstärka forskargruppen i det pågående projektet Tatueringar och cancer – finns det ett samband?

Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Forskningsuppgiften består i att du självständigt, under ledning av ansvarig forskare, bedriver forskning inom ramen för pågående projekt. I arbetet ingår data managment, statistisk analys av registerdata samt författande av vetenskapliga publikationer. Arbetsuppgifterna består även av forsknings-kommunikation till berörda myndigheter och allmänhet. Postdoktorn förväntas bidra till forskargruppens utveckling inom området, vilket innebär att initiera nya forskning och att skriva forskningsansökningar.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

 • Doktorsexamen i arbets- och miljömedicin eller epidemiologi
 • Goda statistikkunskaper
 • Erfarenhet av att analysera registerdata
 • Förmåga att bedriva oberoende forskning på avancerad nivå
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • God analytisk förmåga, driv samt god samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av forskning efter avlagd doktorsexamen.
 • Tidigare erfarenhet av att forska i liknande projekt.

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad. En postdoktor anställs under
en tid om minst två år och högst tre år. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor-2022-02-01". 

Startdatum för anställning är 2023-01-01 eller enligt överenskommelse

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av  doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2869
Kontakt
 • Christel Nielsen, rekryterande chef, +46462221798,christel.nielsen@med.lu.se
 • Adam Niekrasz, personalsamordnare, +46462220000
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-09-01
Sista ansökningsdag 2022-09-25

Tillbaka till lediga jobb