Medicinska fakulteten, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen för klinisk fysiologi, Malmö bedriver fysiologisk forskning i samarbete med andra institutioner inom Lunds universitet och Skånes universitetssjukhus. Forskningsområdena omfattar bland annat utveckling av nya diagnostiska tekniker samt forskning om fysisk aktivitet och träningsfysiologi. Anställningen är placerad i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. 

Vi söker nu en expert inom klinisk fysiologi och nuklearmedicin för en tidsbegränsad anställning i 12 månader med omfattningen 20 % av heltid. Önskat tillträdesdatum är 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som expert kommer du att aktivt medverka i institutionens forskning om lungfunktion, särskilt utveckling av nya diagnostiska metoder. Bland arbetsuppgifterna omfattas även att bidra till handledning av doktorander i klinisk fysiologi och inom nuklearmedicin. Du kommer att fungera som kontaktperson gentemot SCAPIS-studien vad avser lungfunktionsundersökningar. Även andra förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Läkarexamen
 • Docentkompetens inom klinisk fysiologi
 • Goda kunskaper om och erfarenhet av lungfunktionsundersökningar, främst med traditionella fysiologiska metoder och nuklearmedicinsk teknik 
 • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl muntlig som skriftlig
 • Mycket goda kunskaper i engelska, såväl muntlig som skriftlig  

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är noggrann, har en god förmåga att samverka med personer inom andra ämnesområden och en god förmåga att arbeta självständigt.

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av forskning om inhalerade aerosoler
 • Erfarenhet av epidemiologiska studier
 • Erfarenhet av arbete inom SCAPIS-studien 

Övrigt

Detta är en särskild visstidsanställning under ett år med omfattning 20 %. Startdatum för tjänsten är 2023-06-01.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/822
Kontakt
 • Herbert Floria, 046-2220696
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Tillbaka till lediga jobb