Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av forskargruppen

Vid forskargruppen Allmänmedicin och klinisk epidemiologi bedrivs världsledande forskning om vanliga sjukdomar i primärvården som hjärt-kärlsjukdomar, cancer, diabetes, psykisk ohälsa, missbruk samt kvinnors och barns hälsa och hälsoeffekterna av migration, och socioekonomisk utsatthet.

Forskningen i gruppen är bl.a. finansierad av National Institutes of Health (NIH, USA), European Research Council (ERC), Hjärt-Lungfonden och Vetenskapsrådet. Forskargruppen är belägen vid Clinical Research Centre (CRC), en livlig och inspirerande vetenskapsmiljö i Malmös vackra sjukhusområde. Forskargruppen har haft oavbrutet stöd från National Institutes of Health (NIH, USA) i 20 år och har ett långvarigt samarbete med ett antal ledande internationella universitet, t.ex. Stanford University (USA), Icahn School of Medicine vid Mount Sinai, New York (USA), Virginia Commonwealth University (USA), Shimane University (Japan) och Heidelberg University (Tyskland).

Forskargruppen har även ett nära samarbete med Region Skåne på plattformen Centrum för primärvårdsforskning (CPF) som är ett samarbete mellan universitetet och regionen. https://www.skane.se/organisation-politik/forskning/radgivning-och-stod-for-forskare-och-naringsliv/centrum-for-primarvardsforskning/

PÅ CPF värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön. 

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.


Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

1) Leda projektet ”Drogepidemin och covid-19 pandemin: effekter på drog- och opioidmissbruk ur ett primärvårdsperspektiv”. VR ställer krav att forskningsledaren ska avsätta minimum 25% av sin tid i detta projekt.

2) Dessutom på 25% leda det av NIH finansierade projektet ”Genetic, Social, and Developmental Epidemiology of Drug Use Disorders”. Detta ska ske i nära samarbete med Dr. Kendler VCU USA. Dessutom som co-investigator (co-i) arbeta med specifika frågeställningar 15-25% i NIH finansierade projektet

3) ”The Social, Developmental and Epidemiology of Alcohol Use Disorders”. Vidare i samarbete med Dr Crump, Mount Sinai USA, inkluderas i arbete 15-25% med att besvara frågeställningar i projektet

4) ” Long-term Mental Health Outcomes in Prostate Cancer Survivors and Their Partners. I ett annat projekt som co-I tillsammans med Dr, Crump arbeta 15-25% med att besvara frågeställningar i

5) Adverse pregnancy outcomes and long-term risk of cardiovascular disease in women. Slutligen leda det pågående VR projektet 6) ” Etiologiska processer, förlopp och följder av drogmissbruk: en nationell studie” samt även ERC MIGPACT på 40% som PI.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Professor och specialistkompetens i allmänmedicin/primärvård. Stor vana och expertis att leda forskningsprojekt i internationell miljö framför allt med amerikanska universitet.
  Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är fysiskt närvarande i forskningsmiljön.
 • Att du har tidigare erfarenhet av att driva och leda ett NIH projekt.
 • Att du har dokumenterad expertis inom området missbruk och alkoholsjukdomar.
 • Att du har expertis inom psykiatrisk epidemiologi, migration och suicidologi.
 • Att du har flerårig kompetens inom epidemiologisk forskning och från forskning inom primärvården.

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning i 12 månader med omfattningen 100 procent.
Önskat startdatum är 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/832
Kontakt
 • Nathalie Camara, personalsamordnare, +4640391055
 • Patrik Midlöv, prefekt, +4640391363
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-14
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb