Lunds universitet, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen för klinisk kemi, Malmö, fokuserar på klinisk kemisk proteinforskning, med en tydlig klinisk koppling. Forskningen har legat i framkant inom området i många år, inom bland annat prostatacancer och reproduktionsmedicin. Forskargruppschef är professor Johan Malm. Anställningen är placerad i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som expert kommer du att aktivt medverka i institutionens forskning inom klinisk kemi. Bland arbetsuppgifterna ingår utveckling och utvärdering av diagnostiska, prognostiska och prediktiva biomarkörer, exempelvis i blodet – främst för tidig upptäckt av cancer - med potential att implementeras i klinisk sjukvård.

Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

Läkarlegitimation Specialistkompetens i klinisk kemi Docentkompetens inom relevant ämnesområde Undervisningserfarenhet inom relevant ämnesområde Dokumenterad erfarenhet att handleda forskarstuderande Dokumenterad erfarenhet från stora internationella, multi-disciplinära forskningsprojekt vilka innefattar genetiska frågeställningar Dokumenterad forskningserfarenhet av prostatacancer och prostatafunktion Dokumenterad erfarenhet av att utveckla och kliniskt utvärdera blod-baserad klinisk kemisk diagnostik inom ämnesområdet cancer Mycket goda kunskaper i svenska, såväl muntlig som skriftlig Mycket goda kunskaper i engelska, såväl muntlig som skriftlig   God samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är:

Professorskompetens Dokumenterad innovativ förmåga Dokumenterad erfarenhet att leda forskning från tidig upptäckt till klinisk implementering Dokumenterad erfarenhet av att utveckla målsökande terapi mot cancer

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning som expert inom klinisk kemi under 12 månader med omfattningen 5 % av heltid. Önskat tillträdesdatum är 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV och andra handlingar som du önskar åberopa.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 5
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/841
Kontakt
  • Herbert Floria, 046-2220696
  • Johan Malm, +4640333536
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-29

Tillbaka till lediga jobb