Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen https://www.multipark.lu.se/medial-temporal-lab fokuserar på åldrande och neurodegenerativa sjukdomar. Vi strävar efter att få en bättre förståelse för underliggande sjukdomsmekanismer och hjälpa till i utvecklingen av bättre biomarkörer för sjukdomsprogression och kliniska läkemedelsprövningar.

Forskargruppen ingår i den större ‘Clinical Memory Research’ och ‘the BioFINDER study’ som har expertis i världsklass inom neurodegenerativa sjukdomar.

Vi strävar efter att skapa en miljö som främjar utveckling och är stimulerande för alla anställda.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor.
Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera, men du måste studera vid den fakultet där arbetet ska bedrivas och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen.
Som amanuens i den aktuella forskningsgruppen kommer du att utföra diverse arbetsuppgifter relaterade relaterade till hjärnbildsanalys, inklusive:

 • Kvalitetsbedömning av neuroimaging data
 • Manuell segmentering av hjärnregioner av intresse
 • Dataorganisation

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som aktivt bedriver studier på grund- eller avancerad nivå vid aktuell fakultet och som ännu inte tagit ut sin examen.

Krav för anställningen är att du: 

 • Är inskriven på ett program inom medicin, biomedicin, psykologi, neurovetenskap eller annat liknande område, inom medicinska fakulteten i Lund.
 • Har ett stort intresse för kognitiv neurovetenskap, mänskligt minne, Alzheimers sjukdom och metoder (dataorganisation, dataanalys och statistik).
 • Har goda kunskaper i muntlig och skriftlig kommunikation på engelska.
 • Har kunskaper i mänsklig amygdala anatomi och erfarenhet av manuell segmentering av dess mänskliga amygdala anatomiska subregioner.
 • Att du har tålamod, är detaljorienterad och noggrann.
 • Att du kan arbeta självständigt och att du har god samarbetsförmåga.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 1 juni 2023 tom 31 maj 2024 och avser omfattning på 20 % av heltid. 

Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

 • Anställningen innebär arbete dagtid och arbetstiden är flexibel, vilket innebär att man kommer överens om arbetstidens förläggning tillsammans med ansvarig arbetsledare. 
 • Anställningen omfattas av flextidsavtalet.

Så här söker du
Ansökan görs i Lunds universitets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Du behöver även bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).


Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-06-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/885
Kontakt
 • Pia Sundgren, rekryterande chef, 046173032
 • Laura Wisse, Univ. lektor och forskargruppsledare, laura.wisse@med.lu.se
 • Sara Skogar, personalsamordnare, 0462224961
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-03-30

Tillbaka till lediga jobb