Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Inom forskargruppen för obstetrisk, gynekologisk och prenatal ultraljudsdiagnostik bedrivs forskning inom området gynekologiskt och obstetriskt ultraljud. Forskningen innefattar bland annat äggstocksförändringar, äggstocksförändringar under pågående graviditet, endometrios, endometriet och mätning av livmoderhalsens längd för att förutse tidig förlossning. Forskargruppen leds av professor och prefekt Patrik Midlöv. Anställningen är placerad på sjukhusområdet i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som expert kommer du att aktivt medverka i institutionens forskning inom forskningsområdet gynekologi och obstetriskt ultraljud. Du kommer att driva och även starta stora nationella och internationella forskningsprojekt och multicenterstudier inom ämnesområdet gynekologisk ultraljudsdiagnostik, vilket inkluderar bland annat forskning på äggstocksförändringar, endometrios och mätning av livmoderhalsens längd för att förutse tidig förlossning. I arbetet ingår även att leda och delta i styrgruppsmöten för dessa projekt.

Bland arbetsuppgifterna ingår även att undersöka patienter som ingår i ovannämnda projekt, analysera insamlad data, revidera manuskript och att vara biträdande handledare till en doktorand. Du förväntas även föreläsa vid vetenskapliga möten och kongresser, samt hålla i kurser inom ämnesområdet. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

 • Läkarexamen
 • Specialistkompetens inom obstetrik och gynekologi
 • Docentkompetens inom relevant ämnesområde
 • Mycket god kunskap och erfarenhet av gynekologisk ultraljudsdiagnostik
 • Erfarenhet av att driva stora internationella forskningsprojekt
 • Erfarenhet av att driva nationella och internationella multicenterstudier
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntlig som skriftlig
 • Engagerad i ämnet, nyfiken och har mycket god arbetskapacitet

Meriterande för anställningen är:

 • Erfarenhet av större kliniska patientstudier
 • Erfarenhet av forskning på äggstocksförändringar
 • God pedagogisk skicklighet

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt
Anställningen är en särskild visstidsanställning under 1 år med omfattningen 35 % av heltid med tillsättning 1 januari 2024 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 35
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2870
Kontakt
 • Patrik Midlöv, +4640391363
 • Adina Olnert, +4640391904
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-31

Tillbaka till lediga jobb