Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Ekonomisk-historiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är en internationellt framstående handelshögskola som har s k trippel kvalitetsackreditering. Vi arbetar i en internationell miljö och har eftertraktade utbildningar på både grund- och mastersnivå. Ekonomihögskolan har ett nära samarbete med företag och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar kontinuerligt med att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.

Ekonomisk-historiska institutionen söker 1 st amanuens (50%) under 6 månader.

Arbetsuppgifter

Uppdraget innebär forskning inom projektet "Taxing for the Welfare State. Progressivity in the rise of social spending (1910-1970)”. Amanuensen kommer att bedriva kvantitativt och kvalitativt arbete, leta efter primära källor och sammanställa data från olika databaser. Arbetet kan genomföras på distans.

Kvalifikationer

Amanuensernas arbetsuppgifter ställer krav på:

God teoretisk förståelse för, och skicklighet i

  • Excel och annan statistisk programvara
  • Förmåga till självständigt arbete
  • Kunskap i historiska källor
  • Förmåga att förstå källor på engelska, spanska och franska

Vi söker dig som studerar på mastersnivå/forskningsnivå. Vid bedömning av de sökande beaktas studieresultat och andra erfarenheter vid sidan av studierna samt personlig lämplighet.

Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt 5 kap 10 § HF kan bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå anställas som amanuens.

Vi undanber oss kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Ekonomihögskolan och Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1601
Kontakt
 • Sara Torregrosa Hetland, sara.torregrosa_hetland@ekh.lu.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb