Lunds universitet, Genusvetenskapliga institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vi söker nu minst 1 student som är intresserade av att jobba som SI-ledare höstterminen 2024. Det gäller främst för kursen GNVA33, Genusvetenskap: Grundkurs - Genus, samhälle och identitet.

Beskrivning av arbetsplatsen

SI-PASS (Samverkans-Inlärning / Peer Assisted Study Sessions) är en mycket framgångsrik pedagogisk modell som utvecklades i USA under 1970-talet och har spridits till många lärosäten världen över, bland annat de flesta lärosätena i Sverige. European Centre for SI-PASS på Lunds universitet är ett av fem centra i världen med ansvar för att informera om, utbilda i och utvärdera SI-PASS, och har helhetsansvar för SI-PASS i Europa. 

Som SI-ledare på Genusvetenskapliga Institutionen får du din SI-ledarutbildning från European Centre for SI-PASS. Du kommer att arbeta i nära samarbete med såväl lärare som ansvariga för SI-programmet inom Genusvetenskapliga Institutionen, samt med andra SI-ledare, både inom och utanför samma ämne.

Arbetsuppgifter:

Som SI-ledare kommer du regelbundet (i genomsnitt en gång i veckan) att ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som lärresurser och tränas i kollaborativt lärande.

Som SI-ledare har du som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen så att dessa fungerar optimalt. Tillsammans med gruppen bearbetar ni kursinnehållet som redan presenterats av lärarna och din roll som SI-ledare är att vara ett stöd och bollplank i denna process.

Utöver att förbereda och leda SI-pass i aktuell kurs ska du också:
- Registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass.
- Skriva en reflektiv rapport efter varje SI-pass.
- Schemalägga dina egna SI-pass i kontakt med schemaläggningsgruppen, och i övrigt bistå med SI-administration.
- Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Behörighet
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid institutionen och har gått minst Genusvetenskap: Grundkurs - Genus, samhälle och identitet och Genusvetenskap: Fortsättningskurs - Genus, makt och kultur eller motsvarande. Examen får ej vara uttagen.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  • Du behöver närvara på SI-ledarutbildningen den 26-27 augusti, 2024.
  • Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
  • Du har goda studieresultat på Genusvetenskapliga Institutionen och du ligger i fas med dina studier, dvs du har minst godkänt i samtliga kurser från tidigare terminer
  • Du har godkänt betyg i en eller flera av de aktuella SI-kurserna, eller i kurs som vi bedömer som motsvarande.
  • Du är ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov
  • Du har lätt för att samarbeta med andra och är självgående.

Om Anställningen:

Anställningen är tidsbegränsad för de aktuella SI-kurserna och perioden sträcker sig över hela höstterminen 2024 och avser omfattning 10 %. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss:

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-26
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1609
Kontakt
  • Anna Melin, anna.melin@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil , 046-2229366
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-17

Tillbaka till lediga jobb