Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Kravprofil
Vi söker en person som kan hjälpa till med forskningsaktiviteter i ett projekt om
”Development Post-Agenda 2030” vid Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS). Tjänsten kommer främst att omfatta ’desk research’ i en djup horizonscan om framtidens utvecklingsforskning. Koordinering av digitala workshops ingår också. Kandidaten kommer att arbeta i nära samarbete med projektledarna Emily Boyd tillsammans i partnerskap med Anders Uhlin (SVET), Ola Hall (KEG) och Simon Turner (Soc).

Sökande bör ha en avancerad akademisk examen (MSc. eller PhD) i utvecklingstudier, humanekologi, kulturgeografi, hållbarhetsvetenskap eller motsvarande. Den bör ha dokumenterad erfarenhet av att utföra självständiga forskningsaktiviteter inom snäva tidsramar och kunna utföra parallella uppgifter, helst i en akademisk miljö. Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav. Tidigare kunskap om Agenda 2030, online konsultationer och expert-workshops, social media och kommunikation är en fördel. Tidigare erfarenhet av att jobba med horizonscanning är en meriterande faktor.

Ansökningsmaterial som ska skickas in
- Ett utförligt personligt brev (max. 2 sidor)
- CV inklusive eventuella publikationer (max. 3 sidor)

Detta är en tidsbegränsad anställning (80 %) i 5.5 månader.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1640
Kontakt
  • Emily Boyd, Professor, emily.boyd@lucsus.lu.se
  • Natalie Nyman, HR-partner, natalie.nyman@sam.lu.se
Publicerat 2024-05-07
Sista ansökningsdag 2024-05-21

Tillbaka till lediga jobb