Lunds universitet, LTH, Matematikcentrum, LTH

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Matematik LTH utbildar alla LTHs blivande civilingenjörer samt högskoleingenjörer i matematik. Under höstterminen läser ca 1000 nya studenter varje år de grundläggande kurserna i endimensionell analys.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss. https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter

Inom denna anställning som amanuens kommer du att bedriva undervisning i fördjupningsmatematik för en grupp grundskoleelever i årskurserna 7-9 inom ett projekt med finansiering från ELLIITs genusprogram. Du kommer att få stöd av en universitetslektor vid Matematikcentrum. Du och lektorn planerar tillsammans innehållet i träffarna som du kommer att ha med eleverna. Undervisningen sker vid vissa tillfällen på plats på Kungsskolan i Örkelljunga och kan vid vissa tillfällen även ske på distans över Zoom. När undervisningen äger rum i Örkelljunga kommer resan dit att göras på arbetstid och du får ersättning för dina resor med Skånetrafiken mellan Lund och Örkelljunga (eller motsvarande). 

Kvalifikationer

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller till kurser i matematik vid naturvetenskaplig fakultet). Examen får inte vara uttagen.

Om du inte tidigare har gjort det kommer du erbjudas att gå en kortare pedagogisk kurs under arbetstid.

För anställningen krävs:

 • Minst 80 hp inom civilingenjörsutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
 • Klarat kurserna i endimensionell och flerdimensionell analys samt linjär algebra på LTH med medelbetyg minst 4 på dessa kurser, eller motsvarande från annat lärosäte/fakultet.
 • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.
 • God kommunikationsförmåga.

Meriterande:

 • Fler avklarade kurser i matematik eller ämnen av matematisk karaktär.
 • Tidigare erfarenhet av undervisning eller ledarskap.
 • Erfarenhet av mentorskap och undervisning för skolungdomar.
 • Studier vid civilingenjörsprogram vid LTH eller vid naturvetenskaplig fakultet.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2024-08-16 till 2025-04-15 eller enligt överenskommelse. Sysselsättningsgraden är 10%. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla ett kort personligt brev (maximalt en sida) med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig besvara nedanstående urvalsfrågor:
 

Ange vilket utbildningsprogram du går och vilket år du påbörjade det. Ett utdrag ur LADOK eller motsvarande som intygar din behörighet. Eventuell beskrivning över tidigare engagemang inom undervisning. Ange: kurs, kursansvarig, år, läsperiod samt arbetsuppgift. Ange gärna en referensperson som kan vittna om dina kunskaper i matematik och/eller din pedagogiska förmåga. Det kan exempelvis vara en lärare du haft på någon eller några av dina matematikkurser.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-16
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1776
Kontakt
 • Jacob Stordal Christiansen, rerkyterande chef , jacob_stordal.christiansen@math.lth.se
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb