Lunds universitet, Humaniora och teologi, Inst för utbildningsvetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Vid Institutionen för utbildningsvetenskap bedrivs utbildningsvetenskaplig undervisning och forskning med en rad olika inriktningar inom såväl skola som högre utbildning. Institutionen är den centrala noden i det nätverk som utgör ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet och ansvarar för undervisningen inom ämneslärarutbildningens utbildningsvetenskapliga kärnkurser (UVK), för den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU) för blivande ämneslärare och samordningen av den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU).


Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss 

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som vikarierande universitetslektor kommer du att undervisa och handleda på såväl grund- som avancerad nivå inom ämneslärarutbildningens utbildningsvetenskapliga kärnkurser (UVK) inom det sammanhållna programmet och den kompletterande pedagogiska utbildningen (KPU) samt bedriva kursutveckling och utvecklingsarbete.

Arbetet kommer att ske i samarbete med övrig personal inom ämneslärarutbildningens UVK-kurser.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn tagen till anställningens innehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen
  • visat pedagogisk skicklighet samt
  • genomgått högskolepedagogisk utbildning om minst fem veckor eller på annat sätt inhämtat motsvarande kunskaper.

Meriterande för anställningen är:

  • har erfarenhet av att ha undervisat på utbildningsvetenskapliga kärnkurser inom ämneslärarutbildning
  • har erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete inom utbildningsområdet

Övrigt

Anställningen är ett vikariat på 50% under perioden 1/9 2024 till 31/8 2025. 

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande, pedagogisk självbedömning och reflexion (dvs en pedagogisk portfölj) samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.). Observera att den pedagogiska självbedömningen och reflexionen kan redovisas med upp till 5000 ord. Den pedagogiska skickligheten skall relateras till det utbildningsvetenskapliga ämnesområdet och anställningens arbetsuppgifter.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-01 eller tidigare efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/1784
Kontakt
  • Sinikka Neuhaus, prefekt, https://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda/
Facklig företrädare
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-10

Tillbaka till lediga jobb