Lunds universitet, LTH, Institutionen för reglerteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Reglerteknik är ett spännande och brett ämne, som omfattar både djup matematik och 
handfast ingenjörskonst. Genom historien har den varit central inom många områden, från tidig utveckling av telekommunikation till rymdkapplöpningen. Nu drivs teknologin mot ännu större system och reglerteknik är mer relevant än någonsin. Institutionen för reglerteknik har en stimulerande och internationell miljö bestående av doktorander, postdoktorer, lärare och TA personal från många delar av världen. Här sker forskning och undervisning och utveckling i ett öppet och progressivt klimat med utmaningar och samarbeten både inom akademin och med industripartners, både nationellt och internationellt. 

Lunds universitet och Institutionen för reglerteknik välkomnar sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång.

För mer information om institutionen se; Department of Automatic Control (lth.se)

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som forskningsingenjör på Institutionen för reglerteknik arbetar du i en grupp bestående av teknisk och administrativ personal. Din arbetsgrupp samarbetar tätt med forskare, lärare, doktorander, studenter och administration. Tonvikten för tjänsten ligger i inbyggda system, systemintegration och server-hantering, men även IT-drift och allmän service ingår.

Du kommer att vara en expert i ett större sammanhang. Det är därför viktigt att du självständigt kan identifiera behov och såväl föreslå som implementera tekniska lösningar. Du har vana av att dokumentera ditt arbete på ett sätt som gör det tillgängligt för vidareutveckling av kollegor med liknande bakgrund, och du förutsätts ha god förmåga att kommunicera såväl med övriga forskningsingenjörer som med forskare, lärare, doktorander och studenter.  

 I arbetsuppgifterna ingår systemintegration av inbyggda system för RobotLab, institutionens undervisningslab, samt forskningsprojekt som är avhängiga av egenutvecklad eller anpassad mjuk- och/eller hårdvara. Du kommer även att arbeta med drift, lokala anpassningar och i viss mån utveckling av ny mjukvara för institutionens Linuxmiljö. Utöver detta förutsätts du även besitta kunskaper som krävs för att integrera och i förekommande fall felsöka inbyggd hårdvara. 

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  • Examen som civilingenjör eller motsvarande alternativt 180 hp inom relevant utbildning
  • Erfarenhet av installation, drift, underhåll av Linux servermiljöer
  • God kännedom och vana av virtualisering (här används främst Linux/KVM, libvirt samt containers)
  • God kännedom om och vana av Linux nätverk (routing, nftables, conntrack, DHCP, DNS, PXE, brandväggar)
  • God kännedom om automatiserad installation av programvara och konfiguration av maskiner.
  • Kännedom om och viss vana av SQL-servrar
  • Vana av att använda, felsöka och felrapportera öppen källkod
  • Vana av att använda versionshantering (git)
  • Kännedom om och vana av programmeringsspråk (C, Python, Java, Rust)
  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

  • Vana av hantering av RPM-baserade linux distrubutioner (Fedora, CentOS, RHEL, Suse)
  • Intresse av och kännedom om elektronikkonstruktion samt kretskortsdesign
  • Vana av PLC-programmering
  • God vana av 3-D skrivare
  • Självgående och strukturerad

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.


Övrigt
Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent med tillträde den 2024-09-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/2136
Kontakt
  • Anders Blomdell, +46462224625
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-06-24
Sista ansökningsdag 2024-07-08

Tillbaka till lediga jobb