Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Personal

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen HRs huvuduppgift är att stödja verksamheten vid Lunds universitet i det personalpolitiska arbetet. Sektionen har även i uppdrag att stötta chef-och ledarskapsutveckling samt karriärutveckling. Sektionen underlättar och skapar förutsättningar för verksamheten att följa lagar och regler genom att ta fram universitetsgemensamma styrdokument, rutinbeskrivningar och verktyg inom området liksom kartlägger, utvecklar och följer upp processer inom HR-området. I uppdraget till sektionen finns även att stötta arbetet kring universitetets internationella medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker en verksamhetsutvecklare inom HR området.

I rollen som verksamhetsutvecklare kommer du arbeta med fokus på att leda det universitetsgemensamma arbetet med att nå utmärkelsen HR Excellence in Research. Utmärkelsen är reglerad i den europeiska stadgan för forskare och riktlinjer för rekrytering av forskare. EU vill genom stadgan förbättra villkoren för den fria forskningen, främja den öppna arbetsmarknaden för forskare och göra det möjligt att rekrytera och behålla framstående forskare.

Som verksamhetsutvecklare är du den som håller ihop arbetet och driver det mot målet. Du kommer arbeta i nära samarbete med representanter ifrån de olika verksamheterna inom universitetet samt den styrgrupp eller motsvarande som kommer finnas. Vidare kommer det vara mycket externa kontakter med till exempel andra lärosäten.

I rollen kommer även ingå att arbeta med olika uppdrag inom sektionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en bred kunskap och erfarenhet inom HR-området och som har en examen inom PA. Du är en driven person som är van att hålla ihop stora utvecklingsarbeten.

Du är en trygg och lyhörd person med högt mått av flexibilitet och du är van att ta dig an varierade arbetsuppgifter. Du är målmedveten, kvalitetsmedveten och självgående med en god förmåga att planera din vardag på ett effektivt sätt. Du har god förmåga att bygga förtroendefulla relationer. Du ska vara analytisk med god helhetssyn.

Du har ett kommunikativt förhållningssätt och ska ha mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Du ska ha god förståelse för högskolesektorn och de regelverk som styr samt god kännedom om Lunds universitet.

Provanställning kan komma att tillämpas.


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt övrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1487
Kontakt
  • Ann Silbersky Isaksson, personaldirektör, 046-222 71 57
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-05-07
Sista ansökningsdag 2018-05-29

Tillbaka till lediga jobb