Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Humanistiska och teologiska fakulteterna har åtta institutioner och bedriver en stor och varierad verksamhet inom forskning och utbildning som i vid mening syftar till att förstå människan som kulturell och samhällelig varelse. Vi har ca 600 anställda och ca 4 000 helårsstudenter.


Språk- och litteraturcentrum (SOL) är Sveriges största institution med inriktning på språk, språkvetenskap, litteraturvetenskap och områdesstudier. SOL erbjuder ett stort antal fristående kurser som kompletteras av ett växande antal programutbildningar på grundnivå och avancerad nivå. Med sina 33 ämnen och ungefär lika många forskarutbildningar bildar SOL en solid enhet med bredd och djup i utbildning och forskning och utmärks av såväl nationell som internationell synlighet. SOL leds av en styrelse där prefekten är ordförande. Därutöver finns två biträdande prefekter med särskilda verksamhetsansvar. SOL har cirka 250 anställda och 3000 studenter, varav ett hundratal är forskarstuderande.

Institutionen utgör en av åtta institutioner vid Humanistiska och teologiska fakulteterna.

Språk- och litteraturcentrum söker en universitetslektor till Europastudier för ett vikariat med omfattningen 40%. Perioden för anställningen är 2018-08-17 till 2019-01-31.

Behörig att anställas som universitetslektor är den som har
- avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens
- högskolepedagogisk utbildning omfattande minst fem veckor
- visat pedagogisk skicklighet.

För denna visstidsanställning kan undantag från kravet på högskolepedagogisk utbildning kan göras om det kan anses berättigat i ljuset av övrig meritering. I anställningen ingår undervisning, forskning och administration.

Grund för bedömningen är goda ämneskunskaper av relevans för anställningens innehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå samt god pedagogisk förmåga inklusive god förmåga att utveckla pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder samt personlig förmåga i övrigt som är av betydelse för att fullgöra arbetsuppgifterna väl.

Undervisning samt handledning och examination på följande delkurser ingår:

EUHA01 Introduktion till Europastudier: Kultur, identitet, historia
EUHA12 Det Nutida Europa
EUHA13 Grunder i projektledning

Meriterande för anställningen är tidigare undervisning på kurser med liknande innehåll. Vi värdesätter god samarbetsförmåga. Den semester som genereras ska tas ut inom anställningen.

Upplysningar om anställningen lämnas av studierektor Anamaria Dutceac Segesten (anamaria.dutceac_segesten@eu.lu.se) eller sektionsordförande Johanna Lindbladh (johanna.lindbladh@slav.lu.se).

Om forskning ingår i arbetsuppgifterna ska den forskning som utförs redovisas senast vid anställningens upphörande i HT-fakulteternas forskningsredovisningssystem.

Beslut om tillsättning fattas av biträdande prefekt Marianna Smaragdi efter samråd med sektionsföreståndare Johanna Lindbladh och studierektor Anamaria Dutceac Segesten

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2019-01-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2018-08-17 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1624
Kontakt
  • Anamaria Dutceac Segesten / Studierektor, anamaria.dutceac_segesten@eu.lu.se
  • Johanna Lindbladh / Sektionsordförande, johanna.lindbladh@slav.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2018-05-15
Sista ansökningsdag 2018-06-04

Tillbaka till lediga jobb