Lunds universitet, USV (LUCSUS)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Centrum för hållbarhetsstudier (LUCSUS) är ett institut för forskning och utbildning inom hållbarhet. Våra forskningsprojekt fokuserar på hållbarhetsutmaningar som klimatförändringar, vattenkonflikter, livsmedelssäkerhet, förändringar i markanvändning och urbanisering, som ofta genomförs i internationellt samarbete. LUCSUS strävar efter att katalysera förändringar, både på lokal och global nivå, för ett består av ett masterprogram (LUMES) och ett doktorandprogram.

Doktorandprogram i hållbarhetsvetenskap

Doktorandprogrammet i hållbarhetsvetenskap består av 240 högskolepoäng (motsvarande fyra års heltidsstudier); Det avslutas med försvar av en doktorsavhandling. Den utsedda doktoranden kommer att få en lön från universitetet för de fyra åren, där deras primära skyldighet är att slutföra doktorandstudierna. Doktoranden kan också utföra administrative uppgifter, huvudsakligen i form av undervisning på upp till 20 procent av heltidsarbetstiden, i vilket fall anställningstiden utökas med motsvarande antal timmar. Anställningsvillkoren för doktorander regleras i Högskoleförordningen (HF), kapitel 5, avsnitten 1-7.

GLOCULL-projektet

The Globally and Locally-Sustainable Food-Water-Energy Innovation in Urban Living Lab (GLOCULL) -projektet är ett forskningsprojekt i JPI Urban Europe-Belmont Forum. Det är ett 3-årigt projekt med 12 partners från ett antal universitet runt om i världen. Projektet koordineras av International Center for Integrated Assessment and Sustainable Development (ICIS) vid Maastricht Universitet; LUCSUS är en av partnerinstitutionerna. Projektet påbörjades i maj 2018. Projektets mål är att utveckla en Urban Living Lab-metodik för att generera innovationer inom livsmedel, vatten och energi (FWE) -system som är både lokalt och globalt hållbara. LUCSUS har huvudansvaret för Arbetspaket 3 i projektet, som fokuserar på modellering av FWE-system på flera skalor och nivåer. Dessutom arbetar LUCSUS med den regionala hantverksölssektorn för att testa Urban Living Lab-metoden som utvecklats under projektet. Därmed kommer doktorandforskningen att fokusera på dessa två uppgifter.

Allmänna kvalifikationer

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. (enligt HF, kapitel 7, 35 §)

Önskade specifika kvalifikationer

De viktigaste forskningsansvaren för doktoranden kommer att vara nära kopplade till GLOCULL-projektet. Vidare kommer doktoranden utföra forskning inom deltagande (participatory) metoder (t ex urban living labs). Den ideala doktorandkandidaten har således följande specifika kvalifikationer:

  • En examen inom relevant område för hållbarhetsvetenskap
  • Erfarenhet av och intresse för kvalitativ modellering av mat, vatten och /eller energisystem (t ex causal loop diagrams, flödesschema)
  • Erfarenhet av och intresse för kvantitativ modellering av mat, vatten och /eller energisystem (t.ex. Stella, Vensim)
  • Projektadministration och/eller ledarerfarenhet
  • Erfarenhet och intresse för deltagande (participatory) metoder för hållbarhet
  • Ett intresse för eller erfarenhet av hantverkssölsektorn

Bedömningskriterier

Endast sökande som är berättigade till forskarutbildning kan utses till doktorandstudier.

Sökandena kommer att rangordnas på grundval av en övergripande bedömning av kvaliteten på deras ansökan (inklusive beskrivning av motivation och specifika kvalifikationer), inlämnade avhandlingar / uppsatser, betyg från tidigare studier, deras övergripande personliga lämplighet och deras intresse och förmåga att bidra till de övergripande målen för GLOCULL. Sökanden måste vara mycket motiverad och kunna arbeta självständigt under tidspress. God samarbets- och kommunikationsförmåga krävs, liksom kunskaper i skriftlig och muntlig engelska. Svenska språkkunskaper är ett plus, men inte ett krav.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska lämnas elektroniskt via Lunds universitets ansökningsportal. Ansökan måste innehålla:

  • En brevet på engelska max. 2 500 ord, som innehåller en kort presentation av dig själv, din motivation och kvalifikationer samt en förklaring till varför du är kvalificerad för doktorandstudier på LUCSUS, speciellt med specifika kvalifikationer för GLOCULL-projektet
  • Ett CV på engelska som visar dina kvalifikationer för doktorandstudier i hållbarhetsvetenskap (inklusive publikationer, om relevant)
  • Examensbevis och betyg
  • Examensarbete/avhandlingar motsvarande minst 30 hp inom en disciplin som anses relevant för hållbarhetsvetenskap
  • Namn och kontaktuppgifter för tre referenser

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde Förlängning
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1848
Kontakt
  • Barry Ness, Universitetslektor och studierektor, +46 46 222 48 09
Publicerat 2018-06-19
Sista ansökningsdag 2018-07-10

Tillbaka till lediga jobb