LU Konferens

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Tjänsten är förlagd till avdelningen LU Konferens.

Tekniskkoordinator/tekniker till LU Service, avdelning LU Konferens

LU Konferens är Lunds universitets interna konferens- och kongressverksamhet som hjälper till med planering och produktion av olika typer av arrangemang; konferenser, kongresser, ceremonier, middagar, prisutdelningar, seminarier, mm förlagda tíll Lunds universitet och/eller med universitetet som värd. Med helheten i fokus samordnar vi bokning av lokaler, förtäring, tekniskproduktion; ljud-, ljus- och bildlösningar, filmning/streaming, konferenswebbsidor, deltagarregistrering, konferensmaterial, konferensvärdar, mm.

LU Konferens ansvarar även för verksamheten i Gamla Biskopshuset, som är Lunds universitets representationshus.

Som tekniskkoordinator/tekniker ingår du i ett team om sex personer som arbetar tillsammans med olika delar av arrangemangsprojekt.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta projektorienterat som tekniskkoordinator med praktisk planering och koordinering av teknisk produktion till arrangemang; ljud, ljus, bild, streaming, videokonferens och filmning. Det är viktigt att du tänker på helheten kring tekniklösningar och är van att leverera efter givna förutsättningar. Du har ett strukturerat arbetssätt och är van att kommunicera samtidigt med många olika intressenter; leverantörer, tekniker och beställare. Att skapa tidplaner, boka utrustning & personal, planera logistik, arbetsleda tekniker och hålla deadlines är en naturlig del av tjänsten.

I arbetet möter du människor från olika delar av världen, varför du måste kunna tala engelska obehindrat. Dokumentation samt kund- och leverantörskontakter sker framförallt på svenska så du behöver behärska svenska obehindrat i såväl tal som skrift. I arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter varför du måste behärska Office-paketet såsom Word, Excel och Outlook.

Förutom erfarenhet i rollen som tekniskkoordinator söker vi en person som även har flerårig erfarenhet av praktiskt arbete som ljud och AV-tekniker. Som ljudtekniker behärskar du arbete med live-ljud för tal till arrangemang med över 200 deltagare. Du är van att använda Yamaha digitala mixerbord, trådlösa mikrofonsystem, panelmikar och olika typer av högtalaranläggningar. Som AV-tekniker är du van att hantera olika datorer, PC och Mac, presentationsprogram såsom Powerpoint och Keynote, bildmixers som Roland VR-50, rigga projektorer och projektionsdukar, agera bildtekniker och hjälpa talare med visning av presentationer, filmmaterial, mm under arrangemang.

I tjänsten ingår det även att ansvara för att vår egen teknik är uppdaterad och fungerar som den ska.

Arbetstiderna är stundtals mycket varierande – med långa dagar, tidiga morgnar och sena kvällar – då arbetet anpassas efter beställarnas behov.

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad och stresstålig. Arbetet är ofta i högt tempo, det är tidvis fysiskt krävande och innebär arbete på obekväm arbetstid.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du

 • ha dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete som tekniskkoordinator för olika typer av arrangemang; konferenser, kongresser, middagar, ceremonier, mm (främst ljud-, ljus-, och bildteknik, streaming, filmning och videokonferens)
 • ha vana att hanterat kund- och leverantörskontakter
 • ha flerårig erfarenhet av arbete som ljudtekniker och AV-tekniker vid arrangemang med mer än 200 deltagare
 • ha erfarenhet av arbete med tekniskproduktion till akademiska arrangemang såsom vetenskapliga kongresser/konferenser och ceremonier
 • ha erfarenhet av att introducera och arbetsleda inhyrd personal (framförallt tekniker)
 • obehindrat tala och skriva svenska och obehindrat tala engelska
 • behärska Powerpoint och Keynote
 • ha grundläggande kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du har

 • utbildning inom tekniskproduktion/projektledning, som arbetsgivaren bedömer relevant
 • erfarenhet av att arbeta i Lunds universitets lokaler
 • tidigare arbetat inom statlig myndighet
 • vana av arbete i bokningssystemet Lega Online
 • erfarenhet av arbete som ljudtekniker med live-musik

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2019-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-01-09
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/3869
Kontakt
 • Eva Wendel, +46462227090
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-11-22
Sista ansökningsdag 2018-12-06

Tillbaka till lediga jobb