Lunds universitet, Sektionen Forskning, samverkan, innovation

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja lärare, forskare och ledning på olika nivåer i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, uppdragsutbildning, studentinnovation och samverkan med det omgivande samhället. FSI består av fem avdelningar med totalt över 100 medarbetare: LU Innovation, Forskningsservice, Samverkan, Uppdragsutbildning och Donatorrelationer. FSI leds av en sektionschef och har en viktig strategisk roll för universitetets utveckling lokalt, nationellt och internationellt.

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) har ett övergripande ansvar för att stödja forskare och ledning på olika nivåer i frågor som rör forskningsfinansiering, nyttiggörande av forskningsresultat, kommersiellt eller på annat sätt, uppdragsutbildning, studentinnovation och samverkan med det omgivande samhället. FSI består av fem avdelningar, Forskningsservice, LU Innovation, Samverkan, Uppdragsutbildning och Donatorrelationer.

I början av nästa år kommer en administrativ avdelning att inrättas vid sektionen med uppgift att bistå sektionens chefer och personal med stöd och support inom personaladministration, ekonomiadministration med mera. Avdelningen kommer att bestå av ca 8 personer. Till denna avdelning söker vi nu en skicklig administratör.

Beskrivning av arbetsuppgifter

 • Personaladministrativa arbetsuppgifter som lönekonteringar, granska reseräkningar, administration av Lucat, vara behjälplig vid rekrytering av personal. Hantering av ledigheter, stipendier, arvoden, timlöner, varsel etc. Support till personalen kring anställningsfrågor, t ex friskvård, läkemedel/läkare, semester, tjänstledigheter, vab, m.m.
 • Vara behjälplig med administrationen av sektionens diarieföring av ärenden och arkivering.
 • Ekonomiadministration med tyngdpunkt på fakturahantering. Inköp av kontorsmaterial, kontorsmöbler mm. Vara behjälplig vid upphandlingar.
 • Övrigt löpande administrativt arbete som t ex posthantering, lokalbokning, mötesbokningar, övrigt kontorsarbete.

Beskrivning av kompetens

 • Lägst gymnasieutbildning och gedigen praktisk erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Goda kunskaper och färdighet inom personaladministration, diarieföring och arkivering, rekryteringsarbete
 • God färdighet i att hantera personaladministrativa system och ekonomisystem.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
 • God förmåga att arbeta självständigt och att kunna ta egna initiativ.
 • God förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter, kunna prioritera och vara noggrann och stresstålig. Stort avseende fästs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.
 • Önskvärda kvalifikationer: Arbetserfarenhet från myndighet eller större offentlig organisation. Erfarenhet av och kunskap om de administrativa system som Lunds universitet använder är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med Lagen om offentlig upphandling (LOU) är meriterande.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4159
Kontakt
 • Michael De Rooy, +46462221279
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2019-01-02

Tillbaka till lediga jobb