Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Institutionen för handelsrätt

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Institutionen för handelsrätt är en betydelsefull del av Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Vid institutionen bedrivs för närvarande grundutbildning, forskarutbildning och forskning inom en rad rättsvetenskapliga ämnen, med särskilt fokus på regler och normer som har betydelse för ekonomisk verksamhet, nationellt såväl som internationellt. Institutionen förenar på ett familjärt och integrerat sätt det stora lärosätets traditioner med dynamiken hos ett ständigt föränderligt ämne. Institutionen kännetecknas av en god och välkomnande atmosfär och ett intresse för handelsrättens roll i samhället. Vid institutionen, som har omkring 30 aktiva medarbetare, utbildas 500 studenter på helårsbasis.

Institutionen söker nu en allmän visstidsanställd (11 månader) universitetslektor i handelsrätt, med inriktning indirekt skatterätt. Tjänstgöringsgrad 90 procent.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar undervisning, forskning, tredje uppgiften samt administration, t ex i form av kursledarskap. Undervisning är den prioriterade uppgiften. Medelsanskaffning och därpå med externa medel utökad forskningsandel är önskvärd.

Tjänsten bygger på lektorat enligt nuvarande arbetstidsavtal 70/20/10.

Kvalifikationer

Doktorsexamen inom området, gedigen vetenskaplig meritering genom internationella publikationer samt dokumenterade undervisningsmeriter. En förmåga att undervisa på både svenska och engelska rättsförhållanden är önskvärd.

I den samlade bedömningen av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att fästas vid meriter inom indirekt beskattning. Särskild vikt kommer också att fästas vid förmåga att erhålla externa bidrag. Vidare beaktas graden av förmåga att samverka med det omgivande samhället och att informera om forskning.

I den samlade bedömningen av pedagogiska kvalifikationer ingår högskolepedagogisk utbildning, pedagogisk erfarenhet samt pedagogisk skicklighet.

Institutionen för handelsrätt är en liten institution som är beroende av ett gott samarbete mellan medarbetarna. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, engagemang och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning, grundutbildning och annan verksamhet vid Institutionen och Ekonomihögskolan.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Den sökande bör vara positiv, förtroendeskapande, strukturerad och självständig samt nyfiken.

Villkor

Allmän visstidsanställning i 11 månader. Omfattning: 90 procent av heltid.


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 90
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/4218
Kontakt
  • Andreas Inghammar, prefekt, 046-222 33 64
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2018-12-13

Tillbaka till lediga jobb