Lunds universitet, Med fak, Institutionen för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.
 

Arbetsbeskrivning

Som ansvarig vid anläggningen kommer du att leda StemTherapy Electrophysiology Core Facility vid Stem Cell Center, Lunds universitet. Uppgifterna innefattar rådgivning av forskare om elektrofysiologiska recordings från odlade celler och acute tissue slices, utformning, utförande, analys och rapportering av elektrofysiologiska experiment. StemTherapy Electrophysiology Core interagerar med en mängd olika grupper, huvudsakligen inom neurovetenskap. Som den ansvarige för anläggningen är du också involverad i utvecklingen av den elektrofysiologiska kärnan genom att hålla ett öga öppet för nya tekniker och/eller tekniska tillvägagångssätt och implementera dessa, vid behov.

Kvalifikationer

Sökanden ska vara en erfaren elektrofysiolog med doktorsexamen (PhD) inom neurovetenskap eller stamcellsforskning. Dessutom behövs praktisk erfarenhet av patch-clamp elektrophysiology från  acute brain slices.

Meriterande

Dokumenterad god kunskap om jonkanaler och deras funktioner är önskvärt.

Praktiska erfarenheter med MEA recordings, alternativt field recordings, är meriterande. Viss kunskap eller erfarenhet av optogenetiska verktyg i kombination med patch clamp recordings är en fördel. Calcium imaging, helst i kombination med antingen whole cell patch clamp recordings eller MEA recordings, kommer också att vara en fördel.

Personlighetsdrag

Som en person bör den framgångsrika sökanden kunna arbeta på ett självständigt sätt och ha en hög grad av flexibilitet, samt vara en lagspelare med god kommunikationsförmåga.

 

Stor vikt kommer att hållas vid personlig lämplighet.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 april, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/318
Kontakt
  • Zaal Kokaia, forskargruppschef, 046-222 00 00
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-03-21
Sista ansökningsdag 2019-03-29

Tillbaka till lediga jobb