Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Företagshälsovården

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Företagshälsovården på Lunds universitet är en inbyggd företagshälsovård som organisatoriskt tillhör den gemensamma förvaltningen. Som inbyggd företagshälsovård har vi en god kunskap om arbetsplatserna och har möjlighet att över tid följa människor och verksamheter, se dem växa, lyckas och utvecklas. Universitetets stora bredd och variation när det gäller arbetsmiljöer gör vårt arbete både utmanande och intressant. I vår roll samarbetar vi med och stödjer chefer och anställda vid universitetets verksamheter i Lund, Malmö, Helsingborg och Ljungbyhed.

Företagshälsovården är just nu i en utvecklingsfas med flera nya spännande uppdrag och som en professionell oberoende expertresurs arbetar vi med främjande, förebyggande och efterhjälpande arbete. Vårt huvudsakliga uppdrag är att arbeta förebyggande och stödjande med arbetsmiljöfrågor på individ-, grupp- och organisatorisk nivå. Vi söker nu en legitimerad psykolog som tillsammans med kollegorna på Företagshälsovården kan fortsätta att utveckla vår verksamhet.

Företagshälsovården vid Lunds universitet kan erbjuda dig ett spännande uppdrag som företagssköterska i en stimulerande och mångkulturell miljö.

Du ingår internt i ett team bestående av företagsläkare, fysioterapeut/ergonom, företagssköterska/rehabiliteringskoordinator, psykolog, sekreterare och administratör. Externt inom universitetet samarbetar du med chefer, anställda, personalsamordnare och de fackliga organisationerna.

Arbetsuppgifter

Vi behöver en företagssköterska som vill arbeta med arbetsrelaterade hälsofrämjande insatser, rådgivning, lagstadgade medicinska kontroller med tillhörande vaccinationer, medicinska bedömningar, utbildningar och arbetslivsinriktade rehabiliteringsåtgärder. Vi har fått ett nytt spännande uppdrag där vi ska vara ett stöd vid hälsokontroller i samband med verksamhetsförlagda utbildning.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad sjuksköterska med företagssköterskeutbildning, kompetensen rehabiliteringskoordinator är meriterande. Du har god kunskap, kompetens och erfarenhet inom arbetsmiljö, stressrelaterad problematik, samt försäkringsmedicin.

Universitetet har en komplex organisation, med stor mångfald och en internationell inriktning vilket kräver uthållighet och god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på både svenska och engelska. Erfarenhet av universitetsvärlden är meriterande. Vi vill att du är social, kommunikativ, kulturellt medveten och lojal. Du ska känna dig trygg och vara självgående i din roll som företagssköterska. Yrkesrollen och vårt teaminriktade arbete ställer krav på god förmåga att samarbeta och vara lyhörd. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/440
Kontakt
  • Anne Link, +46462223288
  • Ingrid Ekelund, +46462223282
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-02-11
Sista ansökningsdag 2019-03-04

Tillbaka till lediga jobb