Lunds universitet, LTH, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vid Institutionen för Immunteknologi bedrivs både forskning och undervisning inom cancer, autoimmunitet och allergi. Institutionen för Immunteknologi är beläget på Medicon Village, vilket erbjuder en högklassig vetenskaplig miljö med tillgång till en stor bredd av kompetens och högteknologisk utrustning. Medicon Village området bidrar även till en stimulerande arbetsmiljö med tillgång till olika faciliteter såsom friskvård och lunchrestaurang på nära avstånd.

Särskild ämnesbeskrivning Projekt har ett immunteknologiskt forskningsfokus och inkluderar utveckling  av en teknik för mikroarrayer i lösning, projektet inkulderar även arbetet med rekombinanta antikroppar samt protein analys.

Arbetsuppgifter Vi söker en Forskare till ett projekt på Institutionen för Immunteknologi. Den sökande kommer att ha en stor roll i ett projekt som syftar till att vidareutveckla, utvärdera och optimera nästa generations rekombinanta antikroppsmikromatris plattform i lösning.  Detta arbete kommer att involvera allt från antikroppsdesign och assay-utveckling till detektion och dataanalys men även att jämföra den nya teknologin mot tidigare antikroppsmikromatrisplattform. Målet är att ha tillgång till en in-house utvecklad state-of-the-art rekombinant antikroppsmikromatris plattform i lösning, och med hjälp av den hitta biomarkör paneler som kan svara på olika kliniska frågeställningar inom diagnostik, prognostik och monitorering. Den som erbjuds anställningen förutsätts aktivt samverka med forskare och näringsliv.

Krav

  • Avlagd doktorsexamen i Immunteknologi eller motsvarande.
  • Goda kunskaper och dokumenterad experimentell erfarenhet av: rekombinanta antikroppar (design, produktion, rening, QC), funktionalisering av antikroppar (kemisk kovalent koppling, ljuskemi och enzymbaserad (sortase)) och teknikutveckling inom delområdet antikroppsmikromatriser i lösning.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi söker dig som är positiv och ansvarsfull med en förmåga att praktiskt driva projekt självständigt och ta egna initiativ. Du kan hantera tillfälligt hög arbetsbelastning. God samarbetsförmåga är ett måste då arbetet kommer att bedrivas i nära samarbete med olika samarbetspartnerns.

Övriga meriter Övriga metoder som är mycket önskvärda i projektet inkluderar biotinyleringsmetoder, analys av lösliga proteiner (ELISA, SPR), och olika detektionsmetoder (next-generation sequencing och fluorescence baserade analyser).

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och social kompetens. Hänsyn kommer också att tas till, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor: Tidsbegränsad anställning, 100%, 2019-04-16 - 2020-04-15.

Instruktioner för ansökan Ansökan ska sammanställas i en PDF-fil som innehåller:

  • Meritförteckning/CV inklusive publikationslista.
  • En generell beskrivning av tidigare forskningsarbete och framtida forskningsintressen (max tre sidor).
  • Kontaktuppgifter till minst två referenser.
  • Kopia av examensbevis för doktorsexamen samt ev. andra intyg/betyg som du önskar åberopa.

 





Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-04-16
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/645
Kontakt
  • Anna Isinger Ekstrand, forskare, 046-222 92 06
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-02-28
Sista ansökningsdag 2019-03-14

Tillbaka till lediga jobb