Lunds universitet, LTH, Vattenhallen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Vattenhallen Science Center tillhör Lunds Tekniska Högskola och drivs i samverkan med Naturvetenskapliga fakulteten. Vattenhallen är en lustfylld interaktiv mötesplats för allmänheten, skolan, universitetet, och näringslivet där aktiviteter av alla de slag erbjuds i lokalerna med utställningar om aktuell teknikutveckling och vetenskaplig forskning. För att visa våra unga besökare att de kan utbilda sig inom naturvetenskap och teknik bygger verksamheten på personaltäta aktiviteter där det är timanställda studenter som möter besökarna. Vattenhallen har blivit en stor framgång och har idag 40 000 besökare per år som kommer från hela regionen. 120 skolelever (3-18 år) besöker Vattenhallen varje dag, 4 elever gör praktik varje vecka, lärare kommer på fortbildning, företag och organisationer kommer på möten, kick-off, 5-kamp och fest och på helger och skollov fylls lokalerna av experimentlystna familjer.

Vattenhallen Science Center söker receptionist med administrativa arbetsuppgifter

Verksamheten består idag av 12 anställda, men har även ca 40 timanställda studenter som handleder besökarna. Vattenhallen finansieras till ca 60 % av LTH och Naturvetenskapliga fakulteten, 25 % av egna intäkter från avgifter på aktiviteter samt försäljning. 15 % av verksamheten finansieras av externa medverkare och sponsorer från näringsliv, stiftelser, kommuner och Regionen.

Arbetsuppgifter
Som receptionist arbetar du med allmän administrativ service och ansvarar för att vi på Vattenhallen håller en hög servicenivå till våra besökare, anställda och alla övriga som efterfrågar information.  Arbetet som receptionist i Vattenhallen förutsätter god förmåga och vilja att hantera en stor mängd olika typer av arbetsuppgifter.

En del av arbetet utförs på engelska.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av:

 • Individuell service till besökare vid informationsdisken; personligen, per telefon eller e-post.
 • Hantering av anmälningar till skolbesök, fortbildning och andra evenemang på Vattenhallen.
 • Arbete i olika administrativa system
 • Planera och genomföra event inklusive att hälsa välkommen och presentera verksamheten för besökarna.
 • Försäljning och lagerhållning av varor i shopen
 • Koordinering av daglig drift som t ex kontakt med vaktmästare och städpersonal, godsmottagning och posthantering.
 • Att vara delaktig i och serva Vattenhallens verksamhet vilket kan innebära allt från att koka kaffe, kopiera skolmaterial, beställa material, ansvara för ordning i reception och personalkök samt planera barnkalas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har stor erfarenhet av och finner glädje i att ge god service  samt inser vikten av ett gott bemötande. Vi förväntar oss att du är självgående och på egen hand kan strukturera, planera, analysera och hantera en stor mängd administrativa ärenden.

Du har:

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i reception eller av annat utpräglat serviceyrke
 • Utbildning minst motsvarande gymnasienivå.
 • Mycket god förmåga att använda svenska i tal och skrift.
 • God förmåga att använda engelska i tal och skrift.
 • Tidigare erfarenhet av och god förmåga att ge service.
 • Mycket god datorvana (såsom Office-paketet)
 • Intresse för naturvetenskap och teknik
 • Intresse för barn och ungas utveckling och lärande
 • God förmåga att organisera och prioritera arbetsuppgifter

Övriga meriter

 Det är meriterande om du har:

 • Vana att hålla presentationer, gärna inför större sällskap
 • Erfarenhet av att arbeta i administrativa stödsystem (såsom t.ex. system för bokningar, lönehantering, schemaläggning, diarieföring)

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du van vid att arbeta strukturerat och mot mål, både självständigt och tillsammans med andra. Du kommer att möta många olika målgrupper, vilket gör att det ställs höga krav på din kommunikationsförmåga. Det är också viktigt att du är flexibel och kan hantera en ojämn arbetsbelastning. Hänsyn kommer också att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet vid Vattenhallen.

Instruktioner för ansökan
Ansökan skickas in via vårt rekryteringssystem där du kommer att få svara på urvalsfrågor, fylla i uppgifter som rör din meritförteckning samt skriva ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.

Villkor
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas. Omfattning 100%.

I anställningen ingår visst helg- och kvällsarbete i storleksordningen av en kväll per månad och en helgdag per månad.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1377
Kontakt
 • Monica Almqvist, föreståndare, +46462223346
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-04-15
Sista ansökningsdag 2019-05-03

Tillbaka till lediga jobb