LU Konferens

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Tjänsten är förlagd till avdelningen LU Konferens.

Teknisk koordinator/tekniker till LU Service, avdelning LU Konferens

LU Konferens är Lunds universitets avdelning för planering och produktion av olika typer av evenemang såsom; konferenser, kongresser, ceremonier, middagar, prisutdelningar, symposier. Evenemangen är i huvudsak förlagda till Lunds universitet och/eller har universitetet som värd. Med helheten i fokus koordinerar ví bokning av lokaler, förtäring, tekniskproduktion; ljud-, ljus- och bildlösningar, filmning/streamíng, konferenswebbsidor, deltagarregistrering, konferensmaterial, konferensvärdar, mm.

LU Konferens ansvarar även för verksamheten í Gamla Bískopshuset, som är Lunds universitets representationshus.

Som teknisk koordinator/tekníker ingår du i ett team om sju personer som arbetar tillsammans med olika delar evenemangsprojekt.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att arbeta projektorienterat med praktisk planering och koordinering av teknisk produktion till evenemang; ljud, ljus, bild, streaming, videokonferens och filmning. Det är viktigt att du tänker på helheten kring tekniklösningar och är van att leverera efter givna förutsättningar. Du kommer att hantera flera parallella evenemang i olika faser så du måste ha ett strukturerat arbetssätt och vara van att kommunicera med många olika íntressenter; leverantörer, tekniker och beställare. Att skapa tidplaner, boka utrustning och personal, planera logistik, arbetsleda tekniker och hålla deadlines utgör en stor del av tjänsten.

I arbetet möter du människor från olika delar av världen, varför du måste kunna tala engelska obehindrat. Dokumentation samt kund- och leverantörskontakter sker framförallt på svenska så du behöver obehindrat behärska svenska i såväl tal som skrift. I arbetet ingår administrativa arbetsuppgifter varför du måste behärska Office-paketet såsom Word, Excel och Outlook.

Förutom erfarenhet i rollen som teknisk koordinator behöver du också ha flerårig erfarenhet av praktiskt arbete som ljud och AV-tekniker. Som ljudtekniker behärskar du arbete med live-ljud för tal till arrangemang med fler än 200 deltagare. Du är van att använda Yamaha dígitala mixerbord, trådlösa mikrofonsystem, panelmíkar och olika typer av högtalaranläggningar. Som AV-tekniker är du van att hantera olika datorer, PC och Mac, presentationsprogram såsom Powerpoint och Keynote, bildmixers som Roland VR-50, rigga projektorer och projektionsdukar, agera bildtekniker och hjälpa talare med visning av presentationer, filmmaterial, mm under arrangemang.

I tjänsten ingår det även att ansvara för att vår evenemangsteknik är uppdaterad och fungerar som den ska.

Arbetstiderna är varierande - det kan vara långa dagar, tidiga morgnar och sena kvällar - då arbetet anpassas efter beställarnas behov.

Som person är du lösningsorienterad, strukturerad och stresstålig med stort kundfokus. Arbetet är ofta i högt tempo, det kan vara fysiskt krävande och innebär regelbundet arbete på obekväm arbetstid.

För att vara aktuell för tjänsten behöver du:

 • ha dokumenterad flerårig erfarenhet av arbete som teknisk koordinator för olika typer av arrangemang; konferenser, kongresser, middagar, ceremonier, mm (främst ljud-, ljus-, och bildteknik, streaming, filmning och videokonferens)
 • ha vana att arbeta med flera parallella evenemang på samma gång
 • ha vana att hanterat kund- och leverantörskontakter
 • ha flerårig erfarenhet av arbete som ljudtekniker och AV-tekniker vid arrangemang  med mer än 200 deltagare
 • ha erfarenhet av arbete med teknisk produktion till akademiska arrangemang såsom vetenskapliga kongresser/konferenser och ceremonier
 • kunna arbeta självständigt efter givna förutsättningar men också arbeta i grupp
 • ha erfarenhet av att introducera och arbetsleda personal (framförallt inhyrd tekniker)
 • obehindrat tala och skriva svenska och obehindrat tala engelska
 • behärska Powerpoint och Keynote
 • ha grundläggande kunskaper i Office-paketet

Det är meriterande om du har:

 • utbildning inom teknisk produktion/projektledning, som arbetsgivaren bedömer   relevant
 • erfarenhet av att arbeta i Lunds universitets lokaler
 • tidigare arbetat inom statlig myndighet
 • vana av arbete i bokningssystemet Lega Online
 • erfarenhet av arbete som ljudtekniker med live-musik

Anställningen avser tiden 2019-08-12--2020-12-20.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/1458
Kontakt
 • Eva Wendel, +46462227090
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-05-03
Sista ansökningsdag 2019-05-19

Tillbaka till lediga jobb