Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Kravprofil
Avdelningen för onkologi och patologi söker en biträdande forskare med bred kompetens inom genomisk cancerforskning, inkluderandes bioinformatiska analyser av genexpressionsdata, DNA sekvens data, och epigenetisk data för studier av genomiska mönster i bröst och lungcancer.

Arbetsuppgifter
Sökanden kommer att ansvara för genomförande av genomiska projekt baserade på olika s.k. high-throughput tekniker som genexpressionsanalys via microarrayer, massive parallell sequencing (DNA/RNA) tekniker, DNA metylering och ATAC-seq inom bröst och lungcancer.

Sökande förväntas kunna självständigt driva bioinformatisk analys i projektform baserat på både egen samt publikt tillgänglig data. Dokumenterad bioinformatisk kompetens, förmåga att samverka i grupp, och ha en stark vilja att utvecklas inom fältet avseende nya metoder och analyser är viktiga egenskaper. Handledning av doktorander inom sökandes expertisområde kan komma att utgöra en del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen. Sökanden ska ha en stark/tydlig bakgrund inom genomisk och molekylär cancerforskning med fokus på solida tumörer (disputerad inom fältet).

Vidare krävs:

  • Dokumenterad erfarenhet/publikationer avseende bioinformatiska analyser inom cancergenomik.
  • Mycket goda kunskaper i R programmering samt även kunskap i shell skript rörandes analys av relevanta/ingående tekniker.
  • Dokumenterade färdigheter/erfarenhet i cancergenomik baserat på eget avhandlingsarbete och eventuell post doktor period.
  • Förmåga att arbeta självständigt inom projekt.

Meriterande

  • Genomförd postdoktor period inom cancergenomik avseende relevanta tekniker.
  • Erfarenhet av att arbeta mot beräkningskluster.
  • Kunskap om patologi/mänsklig sjukdom.

Omfattning och kvalitet på tidigare vetenskaplig produktion under doktorandtid, samt eventuella egna tidigare anslag kommer att beaktas som meriterande.

Sökande förväntas vara ansvarstagande, självständig med god samarbetsförmåga och kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.

Anställningen på deltid, 30%, är tidsbegränsad mellan 2019-09-01 och 2020-06-30.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2019-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 30
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2456
Kontakt
  • Johan Staaf, 046-2221444
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-06-27
Sista ansökningsdag 2019-07-31

Tillbaka till lediga jobb