Lunds universitet, Med. fak., Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.

Det finns nu en ledig tjänst för en postdoktor inom neuroimaging analyser om Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar vid Oskar Hanssons och Rik Ossenkoppeles forskargrupp vid Medicinska fakulteten, Lunds Universitet.

Ämnesbeskrivning

Fokus för vår forskning är att definiera och förstå de biologiska processerna vid Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Vi arbetar både med kohorter av patienter och kognitivt friska personer, som genomgår omfattande tester med hjärnavbildning, biokemiska markörer och neuropsykologisk testning, samt djur- och cellbiologiska experiment. Postdoktorn kommer att bli en del av en växande multidisciplinär grupp av neuroforskare och kliniska forskare, som arbetar intensivt för att öka kunskapen om Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Det långsiktiga målet för vår forskning är att bidra till utvecklingen av nya behandlingsmetoder för neurodegenerativa sjukdomar.

Arbetsuppgifter


Den postdoktorala forskaren kommer att fokusera på analys av neuroimaging-relaterad data som syftar till att utveckla diagnostiska och prognostiska verktyg, upptäcka markörer för motståndskraft mot hjärnpatologi och förbättra vår molekylära förståelse av Alzheimers sjukdom. En viktig uppgift är att integrera neuroimaging (PET och MRI) med andra data som redan finns i våra studier, inklusive (longitudinella) neuropsykologiska testresultat och biokemiska markörer. Den postdoktorala forskaren kommer att arbeta med data som förvärvats som en del av den svenska BioFINDER 2-studien (www.biofinder.se). I denna studie genomgår 1 500 personer, som inbegriper hela det kliniska spektrumet av Alzheimers sjukdom (dvs från kognitivt normal till demens), avancerad neuroimaging inklusive Tau PET och 7T MRI med både strukturella och funktionella sekvenser. Anställningen är heltid över 2 år.

Kvalifikationer

*Ph.D. i neurovetenskap, psykologi, medicin, bioinformatik eller en relaterad disciplin;

*Förmåga att självständigt utföra storskaliga analyser av neuroimaging-data;

*Kompetens inom statistisk modellering, skript / programmering och neuroimaging programvara.

Ansökan

Ansökningar ska inkludera ett personligt brev med motivering till varför du söker tjänsten, CV, kopia på bevis för doktorsexamen, samt namn/kontaktinformation till tre referenser.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/2545
Kontakt
  • Oskar Hansson, forskargruppschef, +46 72 226 77 45, e-post: oskar.hansson@med.lu.se
  • Rik Ossenkoppele, biträdande universitetslektor, e-post: rik.ossenkoppele@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-07-04
Sista ansökningsdag 2019-11-03

Tillbaka till lediga jobb