Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Arbetsuppgifter
Utöver litteraturstudier och egna experiment kommer tjänsten att till 50% innefatta en biträdande projektledarroll i ett multidisciplinärt projekt med titeln ”Återställning av nedfallsdrabbade områden efter en radioaktiv beläggning”. Aktiv samverkan med andra pågående forskningsprojekt inom omgivningsradiologi, som t.ex. interndosuppskattning från skogsbränder i nedfallsdrabbade områden, samt återanvändning av kontaminerade ämnen som t.ex. vedaska och vedeldning. Medverka i undervisning och kunskapsöverföring inom aerosolfysik inom forskargruppen. Behjälplig med medverkan i laboratoriedrift och underhåll av mätutrustning knuten till projektet. Som en medlem av medicinsk strålningsfysik kommer forskaren att delta i gruppens arbete och regelbundna sammankomster samt genomföra institutionstjänstgöring

Kvalifikationer 

Krav: 

  • Doktorsexamen i fysik eller miljövetenskap med inriktning mot omgivningsradiologi eller motsvarande examen.

Meriterande:

  • Erfarenhet av tvärvetenskapliga studier.
  • Erfarenhet av aerosolfysikaliska beräkningar och experiment.
  • Erfarenhet av publikation av arbete i vetenskapliga tidskrifter.
  • Den sökande bör vidare ha god organisatorisk förmåga, god samarbetsförmåga samt intresse för pedagogik och handledning.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde och som avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Villkor

Anställningen är en tidsbegränsad till två år och avser heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, "Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor", mellan arbetsmarknadens parter daterat 2008-09-04 (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3696
Kontakt
  • Christopher Rääf, Professor, +46 40 33 11 45
  • Sarah Quist. Personalsamordnare, +46 40 39 10 71
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-11-11
Sista ansökningsdag 2019-12-02

Tillbaka till lediga jobb