Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Inom enheten för klinisk och molekylär osteoporosforskning, har gruppen sitt forskningsfokus på identifiering av riskfaktorer (genetiska, biomarkörer och livsstilsfaktorer) som bidrar till osteoporos och fragilitetsfrakturer. Forskningsstudierna sträcker sig från kliniska och patientnära till experimentella. Verksamheten finns dels på CRC (Clinical Research Center) Malmö och dels på ortopediska kliniken Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker härmed en driven biträdande forskare. Anställningen är tillsvidare på heltid med önskat tillträdesdatum 2020-02-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär huvudsakligen arbete med djurmodeller för att studera fetala stadier av skelettutvecklingen. Uppgifterna innefattar bio-imaging i form av mikro-CT, histologisk och histopatologisk utvärdering av benvävnad, och analyser av genuttryck samt eventuellt andra och nya metoder. Man skall också självständigt kunna utveckla nya djurmodeller för studier av skelettvävnad. Uppgifterna innefattar också förmåga att analysera och tolka data erhållna från ovanstående metoder samt att sammanställa, göra utkast och slutföra manuskript för publikation.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Att den sökande skall vara disputerad samt uppvisa post-doc erfarenhet inom området.
  • Förmåga att använda sig av olika metoder, design och analys av studier i djurmodeller.
  • En god förståelse för olika djurmodeller inklusive fetala modeller för att studera tidig skelettutveckling.
  • Förmåga att tolka qPCR data, förstå och analysera histologisk information och data genererade från imaging metoder, särskilt mikro3D-CT och kvantifiering av benvävnad.
  • Att engelska behärskas både i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

  • En god publikationslista där den sökande är första författare på majoriteten av arbete och därigenom visa förmåga att sammanställa och skriva vetenskapligt.
  • Den sökande skall visa god kommunikationsförmåga.
  • Den sökande förväntas bidra till teamarbete och samtidigt visa initiativ förmåga och kunna arbeta självständigt.
  • Utbildning inom veterinärmedicin är särskilt meriterande.

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/126
Kontakt
  • Kristina Åkesson, forskargruppschef, kristina.akesson@med.lu.se, 040-33 23 70
  • Anton Lagerbäck, personalsamordnare, anton.lagerback@med.lu.se, 040-39 19 04
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-01-20
Sista ansökningsdag 2020-02-03

Tillbaka till lediga jobb