Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 8 160 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Vid institutionen för hälsovetenskaper arbetar vi med att öka kunskapen om hur människor kan återfå och bibehålla sin hälsa. Vi utbildar framtidens vård- och rehabiliteringspersonal inom alla kategorier på grund- avancerad- och forskarutbildningsnivå. Vi forskar om det som rör människors hälsa: prevention, behandling, vård, omsorg och rehabilitering. Verksamheten finns både i Malmö och Lund och har en nära anknytning till hälso- och sjukvård inom Skånes universitetssjukhus, primärvården och den kommunala vården.

Forskargruppen

Forskargruppen Psykisk hälsa, aktivitet och delaktighet är en tvärvetenskaplig forskargrupp som fokuserar på erfarenhets- och evidensbaserade psykosociala insatser som bidrar till ökad psykisk hälsa. Vår forskning utgår från en värdegrund där brukarinflytande och delaktighet är centrala begrepp. Att forskningen har relevans för praktiken är också viktigt. Gruppen leds av professor Ulrika Bejerholm och består av forskande personal som nu behöver förstärkning med att kommunicera sin forskning kopplat till i huvudsak ett projekt, mWorks.

I projektet ingår bland annat en studie som syftar till att utveckla ett digitalt hjälpmedel tillsammans med brukare, vårdpersonal och handläggare inom AF och FK och arbetsgivare. 

Vi söker nu en driven och erfaren kommunikatör till forskningsprojektet ”Arbetsstöd i din ficka - Utveckling och utvärdering av ett digitalt hjälpmedel mWorks för stöd till arbetsåtergång bland personer med psykisk ohälsa”.

Anställningen är tidsbegränsad med önskad tillträdesdag 200215 och slutdatum 210215. Omfattning 50%.

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör i forskningsgruppen arbetar du självständigt med interna och externa informationsinsatser på operativ och strategisk nivå, i huvudsak kopplat till mWorks. Uppdrag inom ramen för Centrum för Evidensbaserade Psykosociala Insatser, CEPI, som forskargruppschefen leder, kan även bli aktuellt.

Tillsammans med ledningen för projektet kommer du att ha ansvaret för projektets kommunikation med brukare, samarbetspartners och externa parter. 

I arbetsuppgifterna ingår bland annat att

 • utveckla en webbplats för projektet
 • ta fram skriftliga och digitala manualer (film) som riktar sig till slutanvändare
 • ta fram informationsmaterial till primärvård, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och arbetsgivare

Du kommer att arbeta tillsammans med en administratör som kommer att rekryteras till projektet.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • utbildning med inriktning information och kommunikation eller motsvarande
 • dokumenterad erfarenhet av webbpublicering och olika publiceringsverktyg
 • dokumenterad erfarenhet av att använda film som informationskanal
 • vana att publicera vetenskapligt material i bild och text 
 • god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i skrift och tal 

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som kommunikatör i det här projektet behöver du vara bra på bemötande och relationsskapande. Du är ordningssam, strukturerad och serviceminded.

Meriterande för anställningen är:

 • erfarenhet av program som Indesign och Photoshop
 • arbetslivserfarenhet av personer med psykisk ohälsa

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 200215
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/175
Kontakt
 • Ulrika Bejerholm, +46 46 222 19 58
 • Roger Wadenius Dürnberger, +46 46 222 37 12
Facklig företrädare
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2020-01-22
Sista ansökningsdag 2020-02-05

Tillbaka till lediga jobb