Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Student och utbildning

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 8 160 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Sektionen Student och utbildning ger service och administrativt stöd inom utbildningsområdet samt verkar för en god studiemiljö. Sektionen ger stöd till studenter i form av studenthälsa, studievägledning, handledning i studieteknik och akademiskt skrivande samt handläggning inför beslut om pedagogiskt stöd till studenter med funktionsnedsättning. I sektionens ansvarsområde ingår antagning, examensutfärdande och studiedokumentation med dess stödsystem. Dessutom arbetar sektionen med att utvärdera och utveckla metoder för kvalitetssäkring av universitetets utbildningar. Både det europeiska centret för SI-PASS
(samverkansinlärning) och den regionala SI-plattformen är verksamheter inom sektionen.
Sektionen är systemägare för flera studieadministrativa stödsystemen bl a Lubas och SUNET Survey. Sektionen har även ett lokalt systemansvar för Ladok, antagningssystemet NyA samt för administration av Högskoleprovet. Sektionen består av ca 90 medarbetare organiserade i avdelningarna Antagning, Examen, Studieadministrativa system, Kvalitet och utvärdering, Studiestöd och vägledning samt Studenthälsan.

Antagningsavdelningen ansvarar för antagning till universitetets kurser och program och svarar på frågor om beslut i antagningsärenden via telefon, e-post och besök. Vi ansvarar även för planering och genomförande av högskoleprovet två gånger per år. Avdelningen har ett lokalt systemansvar för antagningssystemet NyA, vilket bland annat innebär administration av och support till användare. Till uppgifterna hör även att vara kansli åt antagningsnämnden.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en handläggare till en tjänst som innefattar både arbete med antagning (50%) och högskoleprov (50%), och fördelas så att det är en tyngdpunkt på högskoleprovet inför provtillfällena på vår och höst, och resten av året större fokus på antagningsarbete.

Arbetet med antagning innebär handläggning av anmälningar till kurser och program på grundnivå och avancerad nivå. I arbetet ingår att göra kvalificerade bedömningar av sökandes meriter, både svenska och utländska. Handläggningen sker till största delen i det nationella antagningssystemet NyA, men viss administration utförs även i ladok. En stor del av arbetet innefattar också att ge service till studenter och institutionspersonal via e-post, telefon och besök, och innebär en hög grad av studentkontakt.

Arbetet med högskoleprovet innebär att anordna provet vid två tillfällen om året på åtta orter i Skåne. I arbetsuppgifterna ingår att handlägga anmälningar till provet, svara på frågor från skrivande, bedöma skrivandes behov av särskilt stöd, hyra lokaler samt anställa och utbilda personal som arbetar på provdagen. Arbetet innehåller en hög grad av studentkontakt i anmälningsperioderna samt inför provdagen. För den här delen av tjänsten är det en fördel om du har körkort.

Kvalifikationskrav

- Högskoleexamen.

- Goda kunskaper i svenska och engelska.

- God kunskap om och erfarenhet av högskolesektorn i Sverige.

- God kännedom om Lunds universitet.

- Arbetet kräver att du har en mycket god servicekänsla och vana vid studentkontakt.

-På grund av arbetets art med flera stora arbetstoppar per år krävs det en hög flexibilitet och stresstålighet.

Meriterande

- Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med antagning till högskoleutbildning och högskoleprovet, men även annat arbete inom offentlig förvaltning kan vara meriterande.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, har hög arbetskapacitet, och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/366
Kontakt
  • Catharina Greiff, 046-222 38 88
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-02-26
Sista ansökningsdag 2020-03-11

Tillbaka till lediga jobb