Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Institutionen för handelsrätt

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet är en internationellt framstående handelshögskola som har s k trippel kvalitetsackreditering. Vi arbetar i en internationell miljö och har eftertraktade utbildningar på både grund- och mastersnivå. Ekonomihögskolan har ett nära samarbete med företag och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Vi månar om en god, stimulerande arbetsmiljö och arbetar kontinuerligt med att utvecklas som en attraktiv arbetsgivare.

Institutionen för handelsrätt är en del av Ekonomihögskolan, Lunds universitet. Handelsrätt är ett juridiskt ämne, som handlar om de regler och normer som har betydelse för ekonomisk verksamhet, nationellt såväl som internationellt. Handelsrätten reglerar företagens verksamhet och är alltså den samlande beteckningen på de olika delar av juridiken som är speciellt viktiga för företaget.

Inom handelsrätt bedrivs utbildning främst på grundläggande nivå genom campusförlagda kurser. De flesta kurser ges inom ramen av olika programutbildningar, exempelvis ekonomprogrammet och personal- och arbetslivsprogrammet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer främst att innefatta undervisning samt administration, främst kursadministration. Till arbetsuppgifterna hör också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid Ekonomihögskolan.

Kvalifikationer

Juristexamen och fördjupad erfarenhet inom handelsrätt från exv. domstolstjänstgöring, forskarutbildning eller annat kvalificerat juridiskt arbete.

En förmåga att undervisa både på svenska och engelska är önskvärd, men undervisningen fokuserar på svenska rättsförhållanden primärt för svensktalande studenter. Förmåga att kunna undervisa på svenska är därför ett krav.

Ett stort intresse för pedagogisk verksamhet och en förmåga att fungera i en pedagogisk roll är av stor betydelse. Högskolepedagogisk vidareutbildning kan komma att erbjudas efter samråd med studierektor och prefekt vid institutionen.

Institutionen för handelsrätt är en liten institution som är beroende av ett gott samarbete mellan medarbetarna. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, engagemang och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående grundutbildning, forskning och annan verksamhet vid Institutionen och Ekonomihögskolan.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Den sökande bör vara positiv, förtroendeskapande, strukturerad och självständig samt nyfiken. Förmåga att samarbeta och att arbeta i lärarlag kommer att beaktas. Stor vikt kommer att läggas vid den sökandes intresse att delta i det dagliga arbetet vid institutionen.

Villkor

Vikariat med omfattning 100%, 7 månader.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/384
Kontakt
  • Jörgen Hettne, prefekt, 046-222 79 02
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-01-30
Sista ansökningsdag 2020-02-12

Tillbaka till lediga jobb