Lunds universitet, Sociologiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar undervisning, handledning och examination inom i synnerhet kandidatprogrammet i Personal- och arbetsliv och Beteendevetenskapliga programmet, men också inom fristående kurser i sociologi och pedagogik, samt i kvalitativ metod. Undervisningen och examinationen bedrivs företrädesvis på grundnivå och inom kurser där institutionen medverkar i utbildningsprogram som bedrivs i samarbete med andra institutioner. I arbetsuppgifterna ingår också undervisning på internationella kurser för utbytesstudenter. I arbetsuppgifterna kan också ingå helkursansvar. Därtill ingår kartläggning och analys av nationella och internationella utbildningar och forskningsprojekt inom området arbetsliv och organisation.

Behörighet

Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen i sociologi eller pedagogik och har visat pedagogisk skicklighet. Behörighet- och bedömningsgrunder vid anställning som lektor finns i föreskrifter rörande anställning av lärare. Vid tillsättningen kommer hänsyn även att tas till de synpunkter om tillsättning av läraranställningar som finns i den för Lunds universitet antagna Strategiska planen. http://www.lu.se/o.o.i.s/4198

Övriga krav och meriter

Sökande ska ha mycket goda kunskaper inom området arbetsliv och organisation. Sökande ska också ha erfarenhet av att undervisa och handleda uppsatser inom området arbetsliv och organisation, samt generellt inom sociologi. Sökande bör ha erfarenhet av att ha haft kursansvar på grundnivå och vana vid att undervisa stora studentgrupper är meriterande. Sökande ska därtill uppvisa goda vetenskapliga meriter inom området arbetsliv och organisation.


Sökande ska kunna undervisa på svenska och engelska. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska krävs därför i såväl tal som skrift. Dokumenterad undervisningsportfölj och styrkta pedagogiska meriter är ett krav. Sökande ska också kunna uppvisa god förmåga att samarbeta.

Bedömningsgrund

Särskild vikt fästs vid pedagogisk och vetenskaplig skicklighet. Den sökandes förmåga att planera, utveckla och genomföra utbildning inom kandidatprogrammen i Personal- och arbetsliv samt Beteendevetenskapliga programmet anses mycket viktigt, liksom goda vetenskapliga meriter inom området.

Bedömningsgrunder vid anställning som lektor finns angivna i 4 kap 4 § högskoleförordningen samt i Föreskrifter för anställning av lärare vid Lunds universitet

http://www5.lu.se/upload/regelverket/personalfragor/Foreskrifter_rorande_anstallning_av_larare20130615.pdf


Ansökningsförfarande


Till ansökan bifogas meritförteckning, kopior/intyg av betyg, antalet undervisningstimmar fördelat på lärosäte, skriftlig redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk skicklighet, samt två referenspersoner som kan intyga pedagogisk skicklighet.

Vid tillsättningen sker ingen extern sakkunnigbedömning varför enbart en förteckning över publicerade skrifter inlämnas.

På begäran kan ansökan kompletteras med dessa skrifter.

Lunds universitet eftersträvar en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Inskickade handlingar återlämnas efter begäran eller gallras, två år efter anställningsbeslutet vunnit laga kraft.

Ansökningshandlingar återlämnas inte till den som anställts eller till dem som överklagat anställningsbeslutet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/1477
Kontakt
  • Jan-Olof Nilsson, Studierektor för grundutbildning, +46 46 222 8830, jan-olof.nilsson@soc.lu.se
  • Anna Melin Iqbal, Personalsamordnare, +46 46 222 4148, anna.melin_iqbal@sam.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-04-27
Sista ansökningsdag 2020-05-11

Tillbaka till lediga jobb