Lunds universitet, LTH, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

SpatialOmics@LU är en core facilitet för GeoMx DSP och nCounter baserade analyser och bygger vidare på facilitet SCIBLU som erbjudit genomiska analyser sedan 2004. Faciliteten drivs av Institutionen för Immunteknologi (www.immun.lth.se) som är lokaliserad på Medicon Village, i en integrativ miljö med nära samarbete över ämnesgränserna.

För mer information, se facilitetens hemsida http://www. http://www.immun.lth.se/infrastructure/spatialomicsatlu/

Syftet med rekryteringen är att öka kapaciteten i faciliteten i samband med att nya tekniken GeoMx DSP sätts upp och kundprojekt tas in.  Vi söker dig som trivs med mestadels laborativa arbetsuppgifter men vill kombinera detta med utåtriktad kundkontakt.

Arbetsuppgifter
Arbetet inom SpatialOmics@LU är ett lagarbete där samarbetet mellan involverad personal är av största vikt. De flesta arbetsuppgifterna och verksamhetens planering sker i dialog mellan facilitetens personal. En senior forskare är strategiskt ansvarig och är kontinuerligt involverad i utvecklingen av faciliteten.

Tidsmässigt utgör det laborativa arbetet med kundprover den mest omfattande delen av arbetsuppgifterna (ca 90%). Specifikt innefattar arbetet att ta emot och kvalitetsbedöma prover inför vidare provbehandling enligt kundens önskemål. Slutresultatet förväntas hålla en mycket hög nivå då det ofta är oersättliga kliniska/cellulära prover som utgör utgångspunkten.

Tjänsten innefattar även en del administrativa och mer utåtriktade arbetsuppgifter som totalt utgör ca 10%. Exempelvis att (i) sköta beställningar och inköp samt service och underhåll av utrustning.

Krav
Grundutbildning inom molekylärbiologi eller jämförbar inriktning Dokumenterad erfarenhet av att hantera RNA prover. Dokumenterad erfarenhet av att hantera vävnadsprover, inklusive snittning och färgning. Dokumenterad erfarenhet av att tillverka vävnads microarrayer. Goda och dokumenterade kunskaper i engelska. Dokumenterade kunskaper i basal datorfärdighet och hantering/lagring av data God servicekänsla och samarbetsförmåga.

Övriga meriter:
Erfarenhet av adminsitrativa arbetsuppgifter .

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor
Tidsbegränsad anställning, 11 månader

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/1524
Kontakt
  • Sara Ek, 046-2220000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-05-04
Sista ansökningsdag 2020-05-18

Tillbaka till lediga jobb