Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen

Vid forskargruppen ”Diabetes och Kardiovaskulär sjukdom – Genetisk epidemiologi” bedrivs forskning inom riskfaktorer bakom vanliga folksjukdomar med fokus på gener, tarmflora och kost. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av professor Marju Orho-Melander och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Skånes Universitetssjukhus samt på Clinical Research Center (CRC) i Malmö. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som är utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare, och vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker härmed en driven biträdande forskare för arbete med epidemiologisk forskning och statistik. Anställningen är en visstidsanställning, 2 år, på heltid med önskat tillträde snarast, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Som biträdande forskare inom forskargruppen ansvar du framför allt för forskning kring hur genetiska faktorer, omgivningsfaktorer och tarmfloran påverkar risken för diabetes, kardiovaskulär sjukdom och olika cancerformer, hur dessa eventuellt samspelar, och kring kopplingar mellan kardiometabola sjukdomar och cancer. I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen forskning, handledning och undervisning. Du förväntas kunna arbeta självständigt och aktivt söka forskningsanslag. Även andra, inom forskargruppen, förekommande arbetsuppgifter kan komma att bli aktuella.

 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Doktorandexamen i relevant ämne (t.ex epidemiologi, nutritionsepidemiologi, genetisk epidemiologi)
  • Post doktorala studier i minst 2 år
  • Skicklig användare av statistiska verktyg så som R och/eller STATA

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är driven, kreativ, kan jobba självständigt, och är bra på att samarbeta. 

Meriterande för anställningen är:

  • Docentur i relevant ämne (epidemiologi, nutritionsepidemiologi, genetisk epidemiologi)
  • Post doktoral vistelse utomlands
  • Ämneskunskaper inom medicin
  • Tidigare erfarenhet av handledning
  • Tidigare egna forskningsanslag

Tidigare bevisade meriter inom epidemiologisk- och statistisk metodik samt metodutveckling, ser vi också som mycket meriterande.

 

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis. Du kommer även att få svara på ett antal kvalificeringsfrågor (eller urvalsfrågor).




Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/2603
Kontakt
  • Sara Tvermoes, personalsamordnare, +4640391054
  • Marju Orho-Melander, +4640391210
Publicerat 2020-08-12
Sista ansökningsdag 2020-08-26

Tillbaka till lediga jobb