Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Forskargruppen

Forskningsprojektet ELSI är ett multidisciplinärt forskningsprojekt finansierat av Vetenskapsrådet. Utifrån bioetiska, samhällsvetenskapliga, vetenskapliga och juridiska utgångspunkter studerar projektets forskare nya viktiga teknologier med ett särskilt fokus på genetik och genomik, samt dessa teknikers användningar inom hälso- och sjukvården. Projektet använder sig av både multivetenskapliga och inomvetenskapliga metoder för att besvara de forskningsfrågor man har. Inte minst bedrivs omfattande empirisk forskning för att studera de utmaningar dessa nya vetenskapliga teknologier ställer oss inför och för att förstå och belysa teknologiernas konsekvenser för enskilda individer och samhället i stort.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Forskargruppen söker nu en biträdande forskare för en tidsbegränsad anställning på 50 % under perioden 2020-12-01 tom 2021-11-30.

Arbetsuppgifter

Den biträdande forskaren skall inom ramen för tjänsten (ELSI of gene editing in humans) sammanställa resultaten från projektets kvalitativa studier och säkerställa resultatanalyserna håller en sådan kvalitet att de kan publiceras i internationella välrenommerade tidskrifter (peer review). Den biträdande forskare skall även delta i analysen av olika ”public engagement projects on genomics (including gene editing) in Europe” som görs inom ramen för ELSI.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • doktorsexamen i bioetik, medicinsk etik, samhällsvetenskap eller sociologi.
 • utmärkta vetenskapliga kunskaper om hur samtida genredigeringstekniker, till exempel CRISPR- Cas9, fungerar
 • god kännedom om den lagstiftning (reglering) som finns vad det gäller genredigering, både i Europa och USA
 • tidigare erfarenhet av att självständigt skriva projektansökningar och ha tilldelats forskningsmedel i konkurrens
 • erfarenhet av att självständigt formulera forskningshypoteser och skriva vetenskapliga artiklar
 • goda kunskaper i engelska språket i tal och skrift

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet och du som söker ska ha god planerings- och organisationsförmåga, god självständighet, god skriftlig kommunikationsförmåga, god analytisk förmåga samt god förmåga att arbeta i team-baserad miljö.

Meriterande för anställningen:

 • erfarenhet av multidiciplinära projekt
 • erfarenhet av arbete inom ELSI-projektet

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna, ett CV samt examensbevis.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-12-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/3261
Kontakt
 • Nils-Eric Sahlin, avdelningschef, 046 222 75 91
 • Emmy Heidenblad, personalsamordnare, 046 222 83 47
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-10-13
Sista ansökningsdag 2020-10-27

Tillbaka till lediga jobb