Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell
forskning, utveckling och utbildning.

Forskargruppen

Forskargruppen är verksam inom avdelningen för oftalmologi i Lund och den fysiska plasten för arbetet är på Ögonkliniken, där det finns ett laboratorium, ett patientundersökningsrum och administrativa lokaler. Det pågår även ett intensivt samarbete med Biomedicinsk teknik på LTH, och delar av arbetet utförs här.

Vi har utvecklat Lund Photoacoustic Center (https://www.photoacoustics.lu.se/), som är en världsunik plattform för att bedriva klinisk forskning med fotoakustik. Gruppen består av ca 20 forskare där merparten är läkare, allt från studenter under grundutbildning, doktorander till seniora forskare, två forskningssjuksköterskor och två heltidsanställda forskningsingenjörer.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en forskningsingenjör för en tillsvidareanställning med start 2021-01-01.

Arbetsuppgifter:

Forskningsingenjören ska arbeta med avancerad bildanalys, statistisk och matematisk analys av data från fotoakustisk, ultraljud, laser speckle och annan mätteknisk utrustning. Vidare innebär arbetsuppgifterna att genomföra undersökningar med dessa tekniker på människa och experimentellt, teknisk support och utveckling av dessa tekniker för experimentellt och humant bruk. Handledning av doktorander och samordning av forskargruppen samt stödfunktioner som behövs för forskargruppen och den fotoakustiska infrastrukturen är också förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

För anställningen krävs:

 • examen som civilingenjör
 • doktorsexamen i medicinsk vetenskap
 • gedigen erfarenhet av Matlab samt programmeringsspråk som C /C# och Python
 • goda kunskaper i Office paketet och Illustrator
 • erfarenhet av arbete i CAD program för 3D ritningar tex Fusion 360
 • erfarenhet av statistiska utvärderingar i tex MatLAB och R
 • erfarenhet av analys av avancerad biomedicinsk avbildningsdata som tex, ultraljudsdata
 • kunskap om kärlväggsidentifiering och motion tracking i sådant bildmaterial

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet och du som söker ska ha god planerings- och organisationsförmåga, ha en god pedagisk och kommunikativ och god förmåga att arbeta i team-baserad miljö.

Meriterande för anställningen:

 • erfarenhet av fotoakustik
 • erfarenhet av arbete som sjukhusfysiker alt strålskyddsfysiker

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna, ett CV samt examensbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/3273
Kontakt
 • Malin Malmsjö, avdelningschef, 072 233 50 60
 • Emmy Heidenblad, personalsamordnare, 046 222 83 47
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-10-15
Sista ansökningsdag 2020-10-29

Tillbaka till lediga jobb