Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Forskargruppen

Forskargruppen har som huvudinriktning att studera åldrande och sjukdomar i centrala nervsystemet med hjälp av stamcells, reprogrammering och genommodifierande teknologier. Gruppen består av forskargruppledaren, tre doktorander, tre post-docs och ett antal masterstudenter och är placerad på BMC, Institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för Neurologi och Lund Stam Cell Center.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en driven forskningsingenjör för en tidsbegränsad anställningunder perioden 2021-01-01 tom 2022-06-30.

Arbetsuppgifter

Huvuduppgiften är laborativt arbete med och analys av data från djurmodeller samt bioinformatisk analys av scRNAseq data. Utöver detta ingår artikelskrivande och viss handledning av masterstudenter.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • masterexamen i bioteknologi eller liknande ämnesområde
 • erfarenhet av att bedriva, analysera och publicera biomedicinsk forskning
 • erfarenhet av att analysera scRNAseq data
 • erfarenhet av in vivo och in vitro forskning på adult neurogenes
 • goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet och du som söker ska vara van vid självständigt laborativtarbete och bioinformatisk analys, vara problemlösningsorienterad och vara van vid arbete i teambaserad miljö.

Meriterande för anställningen:

 • vidareutbildning i bioinformatik
 • meriterande erfarenheter och färdigheter
 • erfarenhet av stereotaktiska injektioner till hjärnan på möss
 • erfarenhet av konfokal och slide scanning mikroskopi

Intruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller de eftersökta kvalifikationerna, ett CV samt examensbevis.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2020/3361
Kontakt
 • Henrik Ahlenius, forskargruppschef, 046-222 42 59
 • Emmy Heidenblad, personalsamordnare, 046-222 83 47
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2020-10-23
Sista ansökningsdag 2020-11-06

Tillbaka till lediga jobb