Lunds universitet, Juridiska fakulteten, Juridiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Juridiska fakulteten är en av Lunds universitets fyra ursprungliga fakulteter. Vid fakulteten verkar ca 2000 studenter på grundnivå och avancerad nivå och ett 160-tal anställda varav ett 40-tal är doktorander.

Mer information om fakulteten finns på vår hemsida www.jur.lu.se

Arbetsuppgifter

Tjänsten avser anställning som amanuens med ansvar för inspelning och bearbetning av nätföreläsningar. Framför allt arbetar du med fakultetens nätburna distanskurser, vilket innebär att du arbetar nära de studentanställda nätkurslärarna. Därutöver kommer du att samarbeta med andra lärare som har ett behov av mediaproduktion.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna omfattar:

  • Videoinspelning
  • Redigering
  • Bild- och grafikbearbetning
  • Utformning av ledtexter

I arbetsuppgifterna kan även ingå att arbeta som nätlärare på fakultetens internetbaserade juridiska baskurser, som vänder sig till studenter utan tidigare juridisk erfarenhet. I sådana fall kommer du att arbeta i ett arbetslag och stegvis skolas in i arbetsuppgifterna av dina kollegor.

Kravprofil

Tjänsten kräver att du ligger i fas med dina studier och är aktivt studerande på juristprogrammet. Bakgrunden till detta är att vi är angelägna om att du kan utföra arbetet utan att det inkräktar på dina egna studier.

Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift då arbetet i stor utsträckning består i att kommunicera på ett tydligt sätt. Arbetet kräver att du har en god analytisk förmåga och servicekänsla, är kvalitetsmedveten och kan kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Därutöver ser vi det som meriterande att ha tekniska förkunskaper med bäring på arbetsuppgifterna, men det är inget krav.

Arbetet kräver att du är självständig och har förmågan att planera så att du hanterar den varierande arbetsbelastningen på ett bra sätt. Samtidigt måste du vara en flexibel lagspelare med god samarbetsförmåga eftersom du som får denna anställning och nätkursamanuenserna har ett stort eget ansvar för projekt och arbetsplanering. Du måste dessutom kunna samverka med lärare och annan personal. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningen avslutas 2021-06-06
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2020-03-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/69
Kontakt
  • Felicia Fredin, +46462221126
  • Erik Rosenberg, +46462221126
  • Magnus Svensson, +46462221020
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2021-01-13
Sista ansökningsdag 2021-02-08

Tillbaka till lediga jobb