Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen
Bedriver forskning inom mikrobiologi inom det medicinska området: cell- och molekylärbiologi, klinisk laboratoriemedicin, epidemiologi, cancer och immunologi. Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra och vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Arbetsuppgifter
ELISA, affinitetskromatografi, diverse olika molekylärbiologiska tekniker inkl. kloning, transformation, transfektion, transkriptionsassays, odla bakterier och cellinjer samt basal bioinformatik. Protein-framställning i både eukaryota och prokaryota expressionssystem. Kunna göra funktionella biologiska experiment med bakterier och epitelceller. Flödescytometriska (FACS) analyser kommer att göras.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Övriga kvalifikationer
För anställningen krävs: 

  • MSc, fil mag.
  • Den sökande ska ha utbildning och praktisk erfarenhet inom grundläggande molekylär mikrobiologi, molekylär biologi/ biokemi eller klinisk mikrobiologi/ bakteriologi.
  • Det är ett krav att den sökande ska ha dokumenterad erfarenhet av att odla bakterier och eukaryota celler. Likaså ska den sökande ha erfarenhet av att klona, uttrycka proteiner samt rena dessa.

Meriterande för anställningen är: 

  • Utbildning inom biokemi, molekylärbiologi eller praktisk erfarenhet av det ämnesområdet är meriterande. Basal kunskap inom bioinformatik är också meriterande.
  • Det är en merit om sökanden har praktisk erfarenhet av cellulär immunologi.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor
Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 2021-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/2569
Kontakt
  • Kristian Riesbeck, rekryterande chef , + 46 40 33 84 94
  • Sarah Quist, personalsamordnare, +46 40 39 10 55
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-08-17
Sista ansökningsdag 2021-09-07

Tillbaka till lediga jobb