Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten,

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Science Village är ett område i stadsdelen Brunnshög i nordöstra Lund som innefattar MAX IV, ESS, Vindarnas Park och centrala Science Village. I centrala Science Village planeras för en attraktiv och kreativ miljö med bl.a. universitets- och högskolefilialer, science center, forskningsinstitut, kontor och mycket mer. Lunds universitet befinner sig i startgroparna för en etablering i Science Village på Brunnshög. Ett nytt campusområde i Lund växer fram med nära tillgång till de stora forskningsanläggningarna Max IV och ESS som närmsta grannar. Satsningen att etablera verksamhet i Science Village ska stärka och förnya hela Lunds universitets attraktivitet, forskning, utbildning och samhällskontakter – och säkra att universitetet även i framtiden lever upp till sin vision att vara ett ”universitet i världsklass som förstår, förklarar och förbättrar vår värld och människors villkor”. Utvecklingen är av stor betydelse för hela Lunds universitet och av intresse för hela landet.

Naturvetenskapliga fakulteten och LTH har inrättat ett projektkontor för etableringen i Science Village (SV). Projektkontoret arbetar med de olika faserna av etableringen ur ett helhetsperspektiv för hela universitetet, men med speciellt fokus på LTH och naturvetenskapliga fakulteten, där delar av verksamheterna kommer att flytta till området. I ett senare skede ska projektkontoret även kunna bidra till campusutvecklingen för fakulteternas kvarvarande verksamhet i de fastigheter på befintligt campus som påverkas av etableringen. Projektkontoret för etableringen i Science Village är litet med några få medarbetare som jobbar tätt tillsammans som ett sammansvetsat team för att ge stöd till fakulteterna i etableringsarbetet.

Arbetsuppgifter
Som kommunikatör på kontoret arbetar du både strategiskt och operativt. Du stöttar projektkontoret genom kommunikationsplanering och strategisk rådgivning, samtidigt som du arbetar operativt med redaktionellt arbete i olika kanaler såsom webbsidor, bloggar, artiklar, nyhetsbrev sociala medie-inlägg m.fl. kopplade till projektkontoret. Du ger stöd och bygger relationer med fakulteternas medarbetare som är involverade i etableringen. I uppdraget ingår att samarbeta med naturvetenskapliga fakultetens och LTHs kommunikatörer kring olika kommunikationsfrågor och initiativ för etableringen. Du deltar även i kommunikationsmöten och i nätverk på fakulteterna samt samarbetar med sektionen Kommunikation vad gäller varumärkesfrågor och presentationsmaterial.

Som kommunikatör vid projektkontoret är du:

  • Ansvarig för att ta fram en kommunikationsstrategi med tillhörande kommunikationsplan för projektkontoret, som går i linje med universitetets och verksamheternas vision över Science Village-etableringen
  • Ansvarig för att samordna kommunikationsarbetet kring universitetets etablering i Science Village och att ge stöd till de som är involverade i etableringsarbetet.

Kvalifikationer
Vi söker en kommunikatör som har gedigen erfarenhet av området. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som har ett engagemang och vill utveckla både dig själv och andras kommunikativa förmåga. Du vågar utmana dig själv, tänka nytt och äger en varierad arbetsportfölj i en händelserik miljö. Du är med i en uppstartsfas med högt tempo och tycker om att ta egna initiativ. Du är bra på att samordna och koordinera kommunikationsinsatser i nätverk samtidigt som du driver egna processer. Du är prestigelös och flexibel i ditt arbetssätt och har lätt för att skapa relationer.

Krav

  • Universitets- och högskoleutbildning med examen inom kommunikation eller motsvarande
  • Erfarenhet av att leda kommunikationsprocesser med olika målgrupper
  • Erfarenhet att samordna och koordinera kommunikationsinitiativ
  • Mycket god skriftlig och muntlig förmåga på svenska och engelska
  • God förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och lyhört för olika intressenters behov
  • Erfarenhet av olika former av kommunikation och kanaler
  • God planerings- och organisationsförmåga
  • Förmåga att följa upp och utvärdera genomförda kommunikationsinsatser

Meriterande 

  • God förmåga att bygga nätverk och relationer
  • Förmåga att snabbt sätta dig in i nya saker av komplicerad natur

Villkor
Vikariat med tillträde enligt överenskommelse till och med 2023-01-31. Anställningens omfattning är heltid. Kontaktperson är Eva Åkesson, professor eva.akesson@kilu.lu.se

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse till och med 2023-01-31
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/3249
Kontakt
  • Eva Åkesson, professor, +46 46 222 47 14, eva.akesson@kilu.lu.se
  • My Geborek, personalsamordnare, +46 46 222 48 53, my.geborek@science.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-10-15
Sista ansökningsdag 2021-11-07

Tillbaka till lediga jobb