Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Universitetsledningens stab

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Universitetsledningens stab är en av två avdelningar inom universitetsledningens staber. Universitetsledningens stab ger stöd åt universitetsledning och universitetsstyrelse i frågor som rör verksamhetsplanering, resursfördelning, verksamhetsuppföljning, analys och återrapportering. Ett flertal av avdelningens processer har universitetsstyrelsen och regeringen som avnämare. En betydande del av de underlag och texter som avdelningen ansvarar för tas fram i samarbete med olika delar av universitetet. I avdelningens uppdrag ingår även att ansvara för återkommande analyser, omvärldsbevakning samt lämna och bearbeta underlag till olika rankinginstitut. Universitetsledningens stab ger även stöd gällande ärendehantering, rektorssammanträde, rektors ledningsråd, ledningsgrupp, nämnden för utredning av avvikelser från god forskningssed, universitetsförvaltningens ledningsgrupp (UFLG), gemensamma förvaltningens ledningsgrupp (GFLG) och etikrådet. På universitetsledningens stab arbetar 15 personer.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som verksamhetscontroller vid Universitetsledningens stab arbetar du med en rad frågor för att stödja universitetsledningens arbete rörande kvalificerade analyser, både i form av snabba beställningar och som mera omfattande utredningar.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
-Ta fram kvantitativa dataunderlag ur relevanta system och databaser
-Producera underlag och bearbeta resultat
-Medverka i arbetet med årsredovisning och inrapportering till rankinginstitut
-Medverka i universitetets samlade omvärldsbevakning
-Medverka i arbetet med resursfördelning och därtill hörande uppgifter
-Vara diskussionspartner med dataägare t.ex. vid utvecklingsarbete

Du måste vara beredd på att arbetsuppgifterna kan vara varierande både till innehåll och intensitet. Avdelningen är en liten arbetsplats och vi behöver kunna ersätta varandras funktioner i olika sammanhang.

Krav för anställningen 
Vi söker dig som har minst kandidatexamen inom ekonomi eller annan utbildning på minst kandidatnivå som bedöms relevant.
-Du ska ha mångårig erfarenhet av universitets- och högskolesektorns förutsättningar och arbetssätt, särskilt avseende uppföljning av flera av följande områden: utbildnings-, forsknings-, personal- och ekonomidata.
-Du ska ha god och väldokumenterad förmåga att ta fram, analysera och presentera statistik och kritiskt granska källdata.
-Du ska ha kompetens och erfarenheter av arbete med relevanta verktyg, system och databaser som t.ex. Excel och Diver Solutions
-Du ska ha god förmåga att presentera och visualisera data och analyser på ett målgruppsanpassat, tydligt och pedagogiskt sätt.
-Du ska vara en god skribent på svenska som är vårt myndighetsspråk. Universitetets internationella inriktning kräver även god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på engelska.
-Du ska vara samarbetsorienterad med förmåga att arbeta i grupp såväl som självständigt samt ha god förmåga att arbeta strukturerat med flera uppgifter samtidigt. Du måste också ha god förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter, eftersom arbetet ibland sker under tidspress.

Det är meriterande om du har
-Erfarenhet av projektledning.
-Erfarenhet av att arbeta med omvärldsbevakning och universitetsranking.
-Erfarenhet av och förståelse för universitets- och högskolepolitik.

Bedömningskriterier
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Ett serviceinriktat förhållningssätt kommer naturligt för dig och du har ett genuint intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du ska vara noggrann, ansvarsfull samt leveransinriktad. Tester och arbetsprov kan komma att tillämpas.

Övrigt
Provanställning kan komma att tillämpas.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/3369
Kontakt
  • Torun Forslid, avdelningschef, 046-222 44 81
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-10-22
Sista ansökningsdag 2021-11-05

Tillbaka till lediga jobb