Lunds universitet, HT, Institutionen för arkeologi och antikens historia

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Kravprofil

Arkeolog med stratigrafiansvar i fält, 100 % under fyra år i projektet "Hallen på Höjden - dynastiers residens och domän"

Placering: Anställning vid Institutionen för arkeologi och antikens historia, Lund, med fysisk placering i Uppåkra.

Tillträde: 2022-03-01

Centralplatsen Uppåkra var under järnåldern den största maktbasen i sydvästra Skåne. Centralt inom bosättningen låg ett kulthus som undersöktes under 2000-talet. Intill detta låg residenshallen som nu kommer att dokumenteras.

Uppdraget gäller utgrävning av denna komplexa, unika anläggning med komplicerade stratigrafiska sekvenser samt ytan mellan de båda byggnaderna. En stor del av analyserna kommer att vara naturvetenskapliga.


Arbetsuppgifter:

Projektet Hallen på Höjden söker en arkeolog med stratigrafiansvar, med huvudsaklig uppgift att ansvara för dokumentation, kvalitetssäkring av stratigrafisk analys, tolkning och publicering av resultaten. Tjänsten utförs i nära samarbete med huvudansvarig projektledning och projektledaren i fält. Arbetsplatsen kommer fysiskt att vara förlagd i Uppåkra.

Kvalifikationer:
Den sökande ska minst ha en filosofie kandidatexamen i arkeologi eller historisk arkeologi samt mångårig, dokumenterad erfarenhet av deltagande vid större fältarkeologiska projekt som berört komplexa stratigrafiska miljöer.

Du har omfattande och dokumenterad erfarenhet av att dokumentera arkeologiska undersökningar och erfarenhet av att skriva arkeologiska rapporter.

God erfarenhet av digital dokumentationsteknik är absolut nödvändig. Erfarenhet av att arbeta med Intrasis och stratigrafisk analys är absolut ett krav.

Erfarenhet av urban arkeologi och inriktning mot järnålder är särskilt meriterande. I arbetet krävs körkort för personbil. Förmåga att kunna förstå och kommunicera på svenska eller annat nordiskt språk är ett krav.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är engagerad och har ett stort intresse för fältarkeologi. Du har god samarbets- och organisationsförmåga liksom en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du har mycket god förmåga att kommunicera dina resultat över ämnesgränserna och till olika målgrupper.

För att lyckas i befattningen är du även ansvarskännande, noggrann, strukturerad, har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/3425
Kontakt
  • Martin Hansson, prefekt, http://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda
  • Torbjörn Ahlström, projektledare naturvetenskaper, http://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda
  • Mats Roslund, projektledare arkeologi, http://www.ht.lu.se/kontakt/anstallda
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2021-10-28
Sista ansökningsdag 2021-12-01

Tillbaka till lediga jobb