Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen
Experimentell infektionsmedicin är en forskargrupp inom institutionen för translationell medicin i Malmö ledd av professor Anders P Håkansson. Gruppen är verksam inom forskning som gäller experimentell och medicinsk mikrobiologi och immunologi med fokus på förståelse för och utveckling av alternativa strategier mot infektioner i luftvägarna, men arbetar även med cell- och molekylärbiologi.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Sökanden inbjuds att ansöka om tjänsten som forskningsingenjör. Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2022-02-01 till och med 2022-03-31. Omfattning 100 %.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser arbete som syftar till att färdigställa experiment inom två projekt avseende antibakteriella komponenter i mjölk samt rollen av bakteriemetabolism vid infektioner med luftvägspatogenen Streptococcus pneumoniae. I första projektet kommer experiment kring den antimikrobiella mekanismen av HAMLET, ett proteinkomplex från bröstmjölk, utföras i olika bakteriefysiologiska modellsystem. I andra projektet kommer rollen av olika kolhydrater för biofilmformation, metabolism och bakterievirulens utvärderas i olika modellsystem in vitro och in vivo.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Mastersexamen inom mikrobiologi, molekylärbiologi eller närliggande områden.
  • Relevanta bakgrundskunskaper och erfarenhet av bakterie- och cellodling, mätningar av tillväxt, metabolisk aktivitet, och genuttryck i bakterier.
  • Erfarenhet av molekylärbiologiska metoder såsom kloning, uttryck och rening av rekombinanta proteiner samt även rening av proteiner från komplexa lösningar via olika kromatografisystem.
  • Erfarenhet av cellodling av cellinjer samt hantering och differentiering av primära immunceller.
  • Erfarenhet av metodologi för biofilmformation och strukturella studier (fluorescens- och elektronmikroskopi) av biofilmer.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är ambitiös, noggrann och självständig.

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av arbete med luftvägspatogenen Streptococcus pneumoniae och deras metabolism och genetik.
  • Relevanta bakgrundskunskaper av infektionsförsök in vivo.

Villkor
Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2022-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-02-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/3809
Kontakt
  • Sarah Quist, personalsamordnare, +46 40 39 10 55
  • Anders P Håkansson, rekryterande chef, +46 40 39 10 27
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-12-02
Sista ansökningsdag 2021-12-16

Tillbaka till lediga jobb