Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskningen bedrivs huvudsakligen vid BMC i Lund. Den fokuserar på experimentell
behandling av elakartade hjärntumörer. Henrietta Nittby Redebrandt leder gruppen. Vid avdelningen för neurokirurgi arbetar vi kontinuerligt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter
Huvudsakligt fokus är hands-on arbete på laboratoriet. Det innebär cellodling, bäddning, snittning och infärgning av vävnader som tillvaratagits vid försök, Elisa-analys och in-vitro-studier.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Examen som biomedicinsk analytiker eller motsvarande kunskapsnivå
  • Erfarenhet av att arbeta på ett laboratorium med experimentell forskning.
  • Erfarenhet av att arbeta med cellodling
  • Erfarenhet av att arbeta med snittning/färgning av preparat
  • Erfarenhet av att arbeta med in vitro-arbete

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper och för att vara aktuell för anställningen krävs att kandidaten är noggrann och strukturerad samt van vid självständigt arbete.

Meriterande:

  • Genomgången kurs för att få hantera försöksdjur
  • Tidigare erfarenhet av arbete med metoder som Elisa och PCR
  • Vana vid arbete med försöksdjur

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under ett år med omfattning 50 % av heltid med tillträde 2022-05-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2022-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/4246
Kontakt
  • Niklas Marklund, avdelningschef, +46 72 595 02 61
  • Emmy Heidenblad, personalsamordnare, 046-222 83 47
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2022-01-13
Sista ansökningsdag 2022-02-24

Tillbaka till lediga jobb