Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen för Hälsofrämjande komplexa interventioner vid Institutionen för hälsovetenskaper inom Medicinska fakulteten, bedriver idag forskning bl.a. med fokus på hur vård och omsorg för äldre personer kan förbättras. 

Forskargruppen arbetar just nu med ett projekt som benämns ”Utbildning för äldre med intellektuella funktionsnedsättningar till experter för insatser inom ett gott åldrande: Etnografisk processutvärdering”. Projektet adresserar en utbildningsintervention för äldre personer med intellektuella funktionsvariationer 50 år eller äldre, till att bli experter för insatser i samhället inom ett gott åldrande. Utbildningsinterventionen genomförs på fyra orter i Sverige i form av veckovisa kurser under två år vilket följs som en processutvärdering. Projektet genomförs i samarbete med Allmänna Arvsfonden, Länsförbundet FUB Västmanland och Sveriges kommuner och Regioner. 

Forskargruppen leds av forskargruppchef Connie Lethin och inkluderar ytterligare 15 medarbetare. Gruppens forskning utgår från personcentrering och hur insatser kan förbättras för äldre personer, patienters och deras närstående. Flera projekt syftar till att utveckla eller utvärdera komplexa interventioner. Verksamheten är lokaliserad vid Health Sciences Centre i Lund. Vi söker härmed två biträdande forskare inom omvårdnad som stöd i projektet.

Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarområden

Forskningsuppgifter inom ett interdisciplinärt nationellt forskarteam, med internationellt samarbete som består i att du självständigt, under ledning av projektledaren, genomför en analys av insamlad data i samarbete med andra forskare inom projektet ”Utbildning för äldre med intellektuella funktionsnedsättningar till experter för insatser inom ett gott åldrande: Etnografisk processutvärdering”. Arbetsuppgifterna består av följande:

  • Söka, sammanställa och analysera litteratur inom området interventioner inom healthy ageing för personer med intellektuella funktionsvariationer.
  • Att intervjua personer med intellektuella funktionsvariationer och utbildningsledare, genomföra deltagande observationer och utföra analyser inom projektet.
  • Datainsamlingsarbetet förutsätter vissa resor inom Sverige.
  • Analysarbetet omfattar även inspelade filmer.
  • Att ansvara för ansökningar om vidare extern finansiering.
  • Att delta i projektmöten och projektadministrativa arbetsuppgifter. Även andra förekommande arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är: 

  • Doktorsexamen inom medicinsk vetenskap med inriktning omvårdnad, handikapp och habilitering, vårdvetenskap, eller annat ämne av relevans för tjänsten.
  • Erfarenhet av att bedriva forskning avseende personer med intellektuella funktionsvariationer.
  • Att du är ansvarstagande och har förmåga för att samarbeta och kommunicera.
  • Att du har förmåga att kunna arbeta både självständigt och i grupp. 
  • Goda kunskaper i svenska och engelska.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har förmågan att arbeta självständigt, är ansvarstagande, har en god samarbetsförmåga samt en god kommunikationsförmåga. Sökande ska kunna arbeta både självständigt och i grupp.

Meriterande för anställning är:

  • Legitimerad sjuksköterska.
  • Erfarenhet av att bedriva forskning inom området funktionshinderområdet.
  • Erfarenhet av forskningsmetoder inom kvalitativt paradigm eller i övrigt relevanta för anställningen.

Övrigt
Anställningen är en allmän visstidsanställning under ett år med omfattningen 50 procent av heltid med tillsättning snarast eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/886
Kontakt
  • Gerd Ahlström, seniorprofessor, projektansvarig, gerd.ahlstrom@med.lu.se,+46702747767
  • Brenda Tai, personaladministratör, +46462223712
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-03-28
Sista ansökningsdag 2022-04-11

Tillbaka till lediga jobb