Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av forskargruppen

Enheten för genetik, diabetes och endokrinologi vid medicinska fakulteten fokuserar på att förstå den genetiska och metaboliska heterogeniteten i sjukdomen diabetes för att hjälpa till att identifiera nya läkemedel. En ny klassificering av diabetes kan leda till en tidigt intensifierad behandling och därmed förhindra allvarliga diabeteskomplikationer. Det kan också hjälpa läkemedelsindustrin att bättre stratifiera patienter för läkemedelsundersökningar och därmed minska kostnaderna för utveckling av nya läkemedel. För att fullgöra detta viktiga uppdrag genomför vi befolkningsbaserade studier på patienter med diabetes hos olika etniska grupper över hela världen.

Gruppen leds av docent Ola Hansson och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Kliniskt forskningscentrum i Malmö. Här kan du läsa mer om vår forskning.

I detta specifika projekt söker vi en entusiastisk och erfaren biträdande forskare inom diabetesforskning som gillar att ta ansvar för att utföra kliniska studier, uppskattar att vara på en plats där det händer mycket samt att överbrygga nationella och internationella samarbeten.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet.

Arbetsuppgifter

2018 publicerade forskargruppen ett arbete som baserat på enkla kliniska parametrar identifierar 5 subtyper av diabetes (Ahlqvist et al, 2018, Lancet D&E).

Kandidaten vi nu söker förväntas bidra till ett pågående samarbete mellan forskargruppen och AstraZeneca och Helsingfors universitet. Arbetsuppgifterna består av att implementera den nya klassificeringen i nya kohorter och att vidareutveckla verktyget för klassificering. Detta inkluderar bla. genetisk analys och avancerade metoder för klassificering (sk machine learning).

Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Doktorsexamen i bioinformatik, statistik eller annan likvärdig disciplin.
  • Kunskap och erfarenhet av machine learning och statistiska analyser i programmet R.
  • Goda kunskaper i bioinformatik och biologi.
  • Erfarenhet av att hantera stora datamängder.

Personliga egenskaper:

Den sökande måste vara motiverad, fokuserad och noggrann. Sökanden behöver kunna arbeta både självständigt och i team. Utmärkt kommunikationsförmåga på engelska (muntligt och skriftligt) krävs. Stor uppmärksamhet kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. Den sökande ska kunna arbeta strukturerat, vara flexibel och kunna hantera flera projekt samtidigt.

Meriterande för anställningen är:

  • Goda kunskaper inom diabetesforskning och precisionsmedicin.
  • Kunskaper om diabetesläkemedel.
  • Erfarenhet av genetiska analyser.

Övrigt

Anställningen är en allmän visstidsanställning under 9 månader på heltid med preliminärt tillträdesdatum i mitten av april eller enligt överenskommelse. 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven och varför du är intresserad av anställningen samt ett CV. Ansökan ska även innehålla en kopia på doktorsexamen. 

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Mitten av april eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/1027
Kontakt
  • Ola Hansson, forskargruppschef,, ola.hansson@med.lu.se,040-391228
  • Anton Lagerbäck, personalsamordnare,, anton.lagerback@med.lu.se,040-391904
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-04-06
Sista ansökningsdag 2022-04-20

Tillbaka till lediga jobb