Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Inom forskargruppen för yrkes- och miljödermatologi bedrivs forskning om inflammatoriska hudsjukdomar med fokus på eksem och kontaktallergi samt hudsjukdomar orsakade eller förvärrade av miljöfaktorer. Forskningsverksamheten baseras på de kliniska fynd som görs hos de patienter som remitteras på grund av misstänkta miljö eller arbetsrelaterade hudbesvär. Mer information om vår spännande forskning går att läsa här. Forskargruppen leds av professor och överläkare Cecilia Svedman. Anställningen är placerad på sjukhusområdet i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som expert kommer du att aktivt medverka i institutionens forskning inom miljö och yrkesdermatologi. Bland arbetsuppgifterna ingår arbete med kliniska studier, patientutredningar och forskning inom metodik vid kontaktallergiska utredningar samt om hudbarriärens påverkan  på dessa. Även andra arbetsuppgifter kan bli aktuella.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Läkarexamen
  • Specialistkompetens inom dermatovenereologi
  • Docentkompetens inom dermatovenereologi
  • Mycket goda kunskaper inom kontaktallergi
  • Erfarenhet av forskning inom relevant områden
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntlig som skriftlig
  • Du bör vara en innovativ person med stor förmåga att samarbeta

Meriterande för anställningen är:

  • Tidigare erfarenhet av större kliniska studier i fält
  • Pedagogisk kompetens

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt

Anställningen är en allmän visstidsanställning under 12 månader med omfattningen 5 % av heltid med tillsättning 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 augusti 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 5
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/1378
Kontakt
  • Patrik Midlöv, prefekt, professor, +46730791363
  • Linnea Gard, personalsamordnare, +4640391071
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-02
Sista ansökningsdag 2022-06-27

Tillbaka till lediga jobb