Lunds universitet, Humaniora och teologi, HT biblioteken

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

HT-biblioteken arbetar för att ge ett verksamhetsnära och ämnesanpassat stöd till forskning och lärande. Det pedagogiska och serviceinriktade förhållningssättet utgör tillsammans med integrering i HT-fakulteternas övriga verksamhet grunden för vårt arbete.

Fakulteternas bibliotek är idag ett nav för de pedagogiska stödfunktioner som arbetar med verksamhetsnära stöd till forskning och utbildning. På biblioteket finns det en grupp som arbetar med utvecklingen av det egna pedagogiska arbetet. Varje ämne har även en så kallad ämnesbibliotekarie som arbetar med riktat stöd till studenter och lärare på specifika avdelningar eller institutioner. Vi ser stor utvecklingspotential i att sammanföra språkstödet med bibliotekets undervisning i informationshantering där det redan finns ett arbete för att tillhandahålla integrerat skrivstöd. Språkpedagogen kommer därför vara placerad vid HT-biblioteken och arbeta ihop med dess pedagogiska grupp och ämnesbibliotekarierna.

Läs mer om HT-biblioteken på www.htbibl.lu.se

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss: www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

I uppdraget som språkpedagog ingår att utveckla, planera och genomföra undervisning i akademiskt skrivande och textbearbetning på svenska och engelska. Språkpedagogen har en viktig roll i utvecklingen av formerna för ett integrerat stöd som tillgodoser verksamhetens behov framöver. Uppdraget utförs i nära samarbete med studenter, lärare och bibliotekets pedagogiska grupp och stödet tillhandahålls integrerat i undervisningsverksamheten. Exempel på stödinsatser är att studenterna tränas i att ge och få återkoppling på skriftliga argumenterande texter men också i akademiskt läsande.

Arbetsuppgifter 

  • I nära samarbete med fakulteternas institutioner och lärare utveckla utbildningsintegrerat stöd i akademiskt skrivande som är specifikt utformat till att möta ämnenas behov
  • I samarbete med lärare, undervisa och handleda studenter i språkutveckling, akademiskt skrivande och textbearbetning på svenska och engelska
  • Samverka för att undervisningen i språkstöd samordnas och integreras med undervisningen i informationshantering
  • Fungera som fakulteternas kontaktperson för Studieverkstadens verksamhet
  • I samarbete med fakulteternas lärare, studievägledare och den pedagogiska verksamheten på biblioteket bedöma behovet av nya former av språkstöd och stöd för akademiskt skrivande
  • Sprida information om det ämnesintegrerade stödet till fakulteternas institutioner samt samarbeta med fakulteternas studievägledare kring studenters behov av stöd för akademiskt skrivande.


Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
  • Erfarenhet av att undervisa i språk på högskolenivå
  • Erfarenhet av undervisning och handledning i akademiskt skrivande och studieteknik samt god kompetens gällande textanalys
  • Minst examen på kandidatnivå inom språkstudier

Meriterande för anställningen är:

  • Forskarutbildning inom humaniora, teologi eller motsvarande
  • Erfarenhet av att undervisa olika typer av studentgrupper
  • Erfarenhet av digitala former av undervisning och digitala verktyg

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är initiativtagande, ser möjligheter och har lätt för att skapa nya relationer och samarbeta med andra, både kollegor och studenter.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent och tillträde den 18 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-18 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/1739
Kontakt
  • Viktoria Hörnlund, viktoria.hornlund@htbibl.lu.se, 046-2223224
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
Publicerat 2022-05-06
Sista ansökningsdag 2022-05-22

Tillbaka till lediga jobb