Lunds universitet, Lunds Tekniska Högskola, LUNARC

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
LUNARC är ett centrum vid Lunds universitet som tillhandahåller tjänster för högpresterande datoranvändning (HPC), visualisering och lagring. LUNARC samarbetar med forskningsgrupper och erbjuder dessa expertis och kurser i vetenskaplig beräkning, visualisering och användning av resurserna. LUNARC driver idag ett antal beräknings- och visualiseringsresurser med tillhörande lagring. För att öka användbarheten av dessa resurser har en interaktiv HPC-tjänst utvecklats (fjärrskrivbordsmiljö) med hårdvaruaccelererad grafik. Denna tjänst kan tillhandahålla anpassade miljöer för olika forskningsgrupper.

LUNARC-anställda har expertis inom många områden, vilket gör det möjligt för oss att stödja våra forskare på många sätt från hårdvara, visualisering, lagring till utvecklingsprojekt. Vi samarbetar med flera forskningsgrupper och infrastrukturer som t ex MAX IV, Bioinformatik, med flera. Brinner du för att skapa spjutspetslösningar inom HPC för krävande vetenskapliga behov är LUNARC platsen att jobb på! Att hålla sig uppdaterad med tekniken är avgörande och LUNARC erbjuder våra anställda både interna och externa utbildningsmöjligheter.

LUNARC har för närvarande 12 anställda bestående av systemingenjörer, applikationsexperter och utvecklare. LUNARC är en avdelning under Byggvetenskaper vid LTH men är en gemensam LU-resurs. Baserat på våra behov av att utöka organisationen kommer LUNARC under 2022 att flytta kontoret till nyrenoverade lokaler med ett hårdvaru-/visualiseringslabb, bekväma mötes- och loungeytor samt ett kök med alla bekvämligheter.

Mer information om LUNARC finns på www.lunarc.lu.se.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en myndighet vilket innebär att vi kan erbjuda särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för att balansera arbete och hemliv. Vi erbjuder universitetets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att i viss utsträckning arbeta hemifrån. Läs mer på universitetets hemsida om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter
Brinner du för att skapa nya kreativa lösningar för våra användare inom högpresterande beräkning (HPC), visualisering och lagring? Är administration av Linux och utveckling av Linux-baserade tjänster något du brinner för? Gillar du att arbeta tillsammans i ett team för att möta spännande frågor kan denna tjänst vara något för dig.

Vi behöver nu utöka vårt team och söker en tekniskt och socialt, mycket motiverad teammedlem till LUNARC för att arbeta med oss främst när det gäller de högpresterande aspekterna av vår HPC-infrastruktur. En framgångsrik sökande kommer att ha möjlighet att engagera sig i ett brett utbud av avancerade uppgifter på LUNARC. Detta inkluderar bland annat högpresterande datoranvändning, visualisering, lagring och nätverk. Sökanden förväntas aktivt bidra till framtida utveckling och kunna följa och analysera trender och nya utvecklingar inom datorvisualisering och lagring.

I arbetsuppgifterna ingår grundläggande systemadministration, dvs:

 • hårdvarustöd för Linux-baserade datorresurser.
 • underhåll av systemprogramvara.
 • övervakning av hårdvara och olika tjänster.
 • användarsupport, inklusive kompilering och installation av vetenskaplig programvara.

Datorsystemen är baserade på den senaste hård- och mjukvaran, därför erbjuder tjänsten också möjligheter att prova på och sätta sig in i den senaste tekniken inom datorområdet. Det här kan t ex vara:

 • utveckling och driftsättning av nya system.
 • utvecklingsprojekt inom användarstöd, drift och övervakning.
 • att delta i konferenser inom HPC och relaterade områden.

Kvalifikationer
Vi söker personer som har utmärkta kunskaper inom systemadministration av Linux och brinner för att skapa nya och kreativa lösningar för våra många användare. Du bör också vara en lagspelare med stor egen initiativförmåga, ansvar och engagemang.

Krav för tjänsten är:

 • erfarenhet av drift av storskalig datorinfrastruktur.
 • gedigen förståelse för operativsystemet Linux.
 • goda kunskaper i skriptspråken (Python, Bash).
 • utmärkt förmåga att samarbeta och kommunicera i ett team.
 • motiverad och driven med förmåga att utföra uppgifter i tid.
 • erfarenhet av att arbeta i ett team med ett gemensamt mål.
 • mycket god engelska i både tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är erfarenhet av:

 • installation och underhåll av vetenskaplig programvara (C++, Fortran, MATLAB, Python, R)
 • containerteknik (Docker, Singularity) och orkestrering (OpenStack, Kubernetes)
 • att hantera jobbkösystem (t.ex. SLURM)
 • att hantera HPC-system
 • optimering av serverar
 • Spectrum Scale (GPFS)
 • Infiniband infrastruktur
 • svenska i tal och skrift

Hänsyn kommer också att tas till hur den sökandes erfarenhet och kompetens kompletterar och förstärker avdelningens existerande profil.

Övrigt
Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstetiteln kommer att bli systemingenjör.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2019
Kontakt
 • Jonas Lindemann, +46462228162;jonas.lindemann@lunarc.lu.se
Publicerat 2022-06-20
Sista ansökningsdag 2022-08-15
Logga in och sök jobbet

Tillbaka till lediga jobb