Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Universitetsledningens stab

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelning Utveckling är en del av universitetsledningens staber och arbetar med stöd till utveckling och förändringsarbete, gemensamma förvaltningens verksamhetsstyrning, stöd till projektledare och uppdragsgivare, samordning av informationssäkerhetsarbetet samt stöd till systemägare och systemförvaltare. Avdelningen innehåller också kansliet till universitetets särskilda verksamheter. Från hösten 2022 kommer avdelningen att innehålla samordningen av dataskyddsarbetet.

Avdelningen ska överbrygga mellanrum mellan avdelningar och funktioner och verka för gemensamma arbetssätt och samordning. Arbetet på avdelningen är såväl stöttande som styrande.

Avdelningen består idag av 10 medarbetare och sitter på Sandgatan, Lund.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som utvecklingsstrateg kommer du att arbeta med att utveckla universitetets projektmodell. Viktiga fokusområden är utveckling av uppdrag, kvalitetssäkring och uppföljning/utvärdering. Målet är att skapa en utvecklingsmodell som bygger på helhet och tydlighet och som är enkel och ändamålsenlig för att uppnå största möjliga nytta för verksamheten.

Du kommer att vara en del av avdelningens team som ger stöd i olika projekt, förändringsprocesser och konsultuppdrag som projektledare, förändringsledare och internkonsult. Som en naturlig del i detta ingår det att leda olika grupper, fysiskt eller via digitala verktyg.

I arbetet ingår också att bistå ledningar på olika nivåer med din kompetens. Du kommer att få ett stort personligt ansvar och förväntas dra nytta av den samlade kunskapen hos dina kollegor, och naturligtvis bidra med din unika erfarenhet. Uppdraget erbjuder många kontaktytor där din förmåga att kommunicera, skapa och bibehålla goda relationer, likaväl som att smidigt navigera och skapa förtroende.

Kvalifikationer
Vi söker dig som vill vara delaktig i utvecklingen och förvaltningen av universitetets projektmodell. Du kommer att delta som stöd i olika uppdrag och förändringsarbeten. Du har modet att prova nya arbetssätt och ser lösningar i stället för hinder.

Du är duktig på förändringsledning och att facilitera möten och workshops, har god förståelse för hur människan tar till sig information och du anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagaren.

Som person är du initiativtagande, sätter i gång aktiviteter och uppnår resultat. Du strukturerar själv ditt arbetssätt och driver dina processer vidare. Du har god samarbetsförmåga och kan samverka med olika parter på ett lyhört och smidigt sätt.

Vi söker dig som är strukturerad och drivande med ett analytiskt förhållningssätt och förmåga att arbeta med komplexa frågor. Du är kommunikativ med ett pedagogiskt och lyhört förhållningssätt. Hos oss får du erfarna, utvecklingsinriktade och engagerade kollegor.

Krav för anställningen är: 

 • Erfarenhet från arbete med samordning, ledning och förankring av organisationsövergripande projekt i en större organisation.
 • Akademisk examen som arbetsgivaren bedömer adekvat för uppdraget.
 • Erfarenhet av verksamhetsutveckling inom offentlig sektor, gärna nära ledningsgrupp.
 • Erfarenhet av och/eller utbildning inom förändringsledning och projektledning.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande för anställningen är: 

 • Arbetslivserfarenhet från universitets- och högskolesektorn.
 • Certifiering inom etablerad projektmodell som PMI och /eller Prince2.
 • Arbete med digitaliseringsfrågor.
 • Erfarenhet av att leda människor i samverkan och förändring.
 • Erfarenhet av att leda workshops, digitalt och fysiskt.

Övrigt
Rollen är en tillsvidareanställning på 100% med önskat tillträde i september 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktperson för tjänsten är Karl Ageberg, Karl.ageberg@rektor.lu.se som även nås på
046-22294 92 alternativt 0706-770264.

Intervjuer kommer att genomföras i våra lokaler i Lund i slutet av augusti.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, certifieringar, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti/ september 2022 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2158
Kontakt
 • Karin Ekborg-Persson, +46462221539
 • Karl Ageberg, +46462229492
 • My Geborek, +46462227473
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-08-14
Logga in och sök jobbet

Tillbaka till lediga jobb